Hoppa till innehåll

Förmedlingsprocessen

Så här går vår förmedlingsprocess till! 

Inför första publiceringen

Innan du ska publicera ditt första objekt hos oss, går vi gemensamt igenom vilka önskemål och krav du som hyresvärd ställer på dina hyresgäster. En mall som passar dina krav tas fram för att förenkla dina framtida förmedlingsprocesser.

Skapa objektsannons i Hyresvärdsportalen

Du som hyresvärd skapar enkelt din objektsannons i Hyresvärdsportalen. Du fyller i viktig information om lägenheten, en beskrivande brödtext, information om visning, bilder och planlösning.

Annonsering på boplatssyd.se

Inför publicering kontrollerar Boplats Syd annonsen som sedan vanligtvis publiceras i 3 – 7 dagar. Alla sökande som uppfyller kraven för lägenheten kan nu registrera sitt intresse för lägenheten.

Visning

När lägenheten stängs för nya intresseanmälningar skickar systemet ut visningsinbjudan till de sökande med längst kötid. Det exakta antalet personer som erbjuds komma på visning varierar utifrån hur lägenheten ska visas, vilken typ av lägenhet det är samt vad dina önskemål är som hyresvärd. Efter visningen har den sökande till klockan 23.30 nästa vardag på sig att ladda upp relevanta intyg som styrker deras inkomst samt att tacka Ja eller Nej till fortsatt intresse. 

Kontroll av sökande och medsökande

En förmedlare på Boplats Syd sätter igång med att granska intyg och uppgifter från den sökande som efter visningen är först i kön. Kreditkontroll görs och eventuella kompletteringar efterfrågas för att säkerställa att den person som skickas som hyresgästförslag uppfyller dina krav. 

Hyresgästförslag

Du som hyresvärd får ett hyresgästförslag skickat till dig via Hyresvärdsportalen. Du kan själv välja att kontrollera boendereferenser innan du gör det slutgiltiga godkännandet. 

Hyresavtal

Du kontaktar din nya hyresgäst för att skriva avtalet!