Hoppa till innehåll
En man och en kvinna som sitter bland flyttkartonger och äter sallad

Så fungerar det

6 steg till ditt nya hem 

1. Registrera dig

Skapa ditt personliga konto och betala din köavgift på 300 kr/år. Du börjar samla kötid så fort din avgift är betald. För att söka lägenheter behöver du fylla i information om din boendesituation, dina inkomster och eventuella anmärkningar. Du ser sedan enkelt vilka lägenheter du har möjlighet att söka.

Medsökande:
Söker du lägenhet tillsammans med en annan sökande kan du registrera dig som medsökande. När ni har kopplat ihop era konton räknas era gemensamma inkomster ihop. Det är kostnadsfritt att vara registrerad som medsökande men du samlar ingen kötid.

2. Hitta en lägenhet och anmäl intresse

Sök bland alla lediga lägenheter och anmäl ditt intresse för de som passar dig bäst. Du kan bara söka de lägenheter som du uppfyller kraven för.

Du kan också lägga upp en bevakning under Mina Sidor så får du ett mejl när en lägenhet som matchar dina behov publiceras.

3. Gå på visning

När tiden för intresseanmälan har gått ut blir de med längst kötid inbjuda till visning. Många hyresvärdar har obligatoriska visningar för att säkerställa att den som flyttar in i lägenheten blir nöjd. Förutom vanliga visningar erbjuds även digitala visningar och visning på ritning. Vilken typ av visning det är står i lägenhetsannonsen.

4. Tacka JA och ladda upp intyg 

För att tacka JA till fortsatt intresse efter visningen behöver du se till att du har laddat upp de intyg som krävs i Mina Sidor. Att tacka ja efter visning är bindande. Blir du nummer ett på en lägenhet du har tackat ja till stryks övriga intresseanmälningar automatiskt. 

Att tacka nej påverkar inte dina möjligheter att få en annan bostad.

5. Kontroll 

För att säkerställa att du uppfyller hyresvärdens krav kontrollerar vi dina uppgifter och intyg samt tar in en kreditupplysning. Vi kan be dig att komplettera dina intyg om något är oklart. Blir du nekad en lägenhet på grund av att du inte uppfyller hyresvärdens krav får du information om varför.  

6. Skriv kontrakt

Har du längst kötid och uppfyller hyresvärdens krav skickas du som hyresgästsförslag till hyresvärden. Hyresvärden kontrollerar dina boendereferenser, gör det slutliga godkännandet och bjuder in dig för att skriva kontrakt.

Välkommen till ditt nya hem!