Hoppa till innehåll
Två pojkar sitter vid ett bord och spelar på en ipad
Två pojkar sitter vid ett bord och spelar på en ipad

Kötider

När du söker bland våra lägenheter kan du komma att stöta på lägenheter märkta med Boendetid eller Hyresvärdsöverförd kötid. Detta är lägenheter öppna för alla att söka, men där det finns ett avtal med hyresvärden att de i första hand ska gå till personer som redan bor hos hyresvärden eller som har stått i en hyresvärdens bostadskö innan den anslöts till Boplats Syd.

Boendetid

En hyresvärd kan välja att i första hand förmedla vissa lägenheter till nuvarande hyresgäster. Dessa lägenheter är märkta med Boendetid. I dessa fall räknas boendetiden hos hyresvärden i första hand och kötiden på Boplats Syd i andra hand. Max 30 % av de lägenheter hyresvärden lämnar till Boplats Syd får prioriteras för egna hyresgäster. Om du flyttar inom samma hyresvärd nollställs både din boende- och kötid hos Boplats Syd och börjar räknas på nytt från det nya inflyttningsdatumet. 

Registrera boendetid

Bor du hos någon av hyresvärdarna nedan behöver du registrera din boendetid i Mina Sidor. Du ser var på din hyresavi du hittar din boendetidsreferens hos respektive hyresvärd i länkarna.

Rosengård Fastighets AB
Stena Fastigheter
Lifra
Trelleborgshem
Vellingebostäder 

MKB – Du behöver fylla i ditt MKB-kundnummer som boendetidsreferens på Mina Sidor, under Boendetid. Du hittar ditt kundnummer på ditt hyreskontrakt. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta oss eller MKB så hjälper vi dig.   

Hyresvärdsöverförd kötid

I samband med att Boplats Syd växer och fler hyresvärdar ansluter sig, så slås också hyresvärdarnas egna köer samman med våra. Under en period i samband med sammanslagning har berörda bostadssökande två kötider; en från det datum de registrerade sig i hyresvärdens kö och en från och med det datum de betalade sin köavgift till Boplats Syd. Under denna period förmedlas lägenheter i första hand till bostadssökande från hyresvärdens ursprungliga kö, och från Boplats Syds kö i andra hand. Lägenheter som berörs av detta är markerade med Hyresvärdsöverförd kötid.

Detaljerad information