Hoppa till innehåll

Ett socialt och bekvämt boende för seniorer

Seniorboende

En lägenhet i ett seniorboende är i grund och botten en helt vanlig lägenhet men avsedd för dig över en viss ålder (55, 60 eller 65 år) och utan hemmaboende barn. Till ett seniorboende söker sig ofta seniorer som är ute efter ett bekvämare, mer funktionellt boende. Tillgängligheten är vanligtvis bättre i en seniorlägenhet och alla seniorboenden har hiss från markplan.

Även möjligheten för ökad gemenskap med sina grannar gör en seniorlägenhet attraktiv och på många boenden finns det gemensamhetslokaler såsom kafé, boulebanor, gym eller spelrum. På flera boenden arrangeras även aktiviteter, antingen av kommunen, en ideell förening eller av de boende själva. På vissa seniorboenden har man också infört självförvaltning så att du som hyresgäst kan delta i skötseln av gården och fastigheten.

Trygghetsboende

Även i ett trygghetsboende bor du i en vanlig lägenhet avsedd för dig över en viss ålder (65 eller 70år) och du förväntas klara dig själv till stor del.  Det finns en stor variation av trygghetsboenden även om tillgänglighet, trygghet, gemensamhetsutrymmen och särskild personal är gemensamma nämnare för många. I de flesta trygghetsboenden ställs det krav på tillgänglighetsanpassningar som inte ställs på ett seniorboende, till exempel bredare dörröppningar utan trösklar. Det finns också gemensamhetslokaler för social samvaro och aktivitetsledare som anordnar aktiviteter på de flesta trygghetsboendena.

Att söka seniorlägenhet hos Boplats Syd  

För att söka lägenhet genom Boplats Syd behöver du registrera dig i vår bostadskö. Lägenheter förmedlas alltid efter kötid; det är den som har varit registrerad längst och uppfyller hyresvärdens krav som tilldelas lägenheten. Detta innebär att ju längre tid du stått i kö, desto fler valmöjligheter har du när det är dags att flytta!

Boplats Syd är Skånes största bostadsförmedling. Vi förmedlar lägenheter åt över 60 hyresvärdar, både privata och kommunala i runt 25 skånska kommuner. Majoriteten av de senior- och trygghetslägenheter vi förmedlar är i Malmö, men vi förmedlar även i flera andra kommuner tex. Svedala, Kävlinge, Trelleborg och Helsingborg.

Personlig service

Vi på Boplats Syd hjälper dig gärna i ditt bostadssökande. Du är alltid välkommen att besöka vårt kontor i centrala Malmö, ringa till vår kundtjänst eller skicka ett mejl. Att ge personlig service är viktigt för Boplats Syd och vi hjälper glatt till med allt från att registrera dig i bostadskön till att säkerställa att du laddat upp de intyg som krävs!  

Seniorboenden i Malmö (55+) 

Halvslaget i Limhamn

 

Augustenborg 

Här finns 73 lägenheter på 1-3 rum och kök fördelat på två fastigheter. I den nyare byggnaden finns 32 lägenheter med 2 rum och kök där samtliga har balkong eller terrass. På entréplan i den äldre fastigheten ligger en gemensahmetslokal med kafé, växthus, boulebana, terrass och en trädgård med odlingslådor.
Adress: Norra Grängesbergsgatan 42 och 44
Hyresvärd: MKB

Dammfrigården 

Ett 10-våningshus med 2-,3- och 4 rums lägenheter. Från de övre våningarna får du en fantastisk vy över staden, på bottenplan hittar du gemensamhetslokaler och restaurang med servering alla veckans dagar. Kort promenad till både Pildammsparken och köpcentret Kronprinsen.
Adress: Köpenhamnsvägen 8
Hyresvärd: MKB

Halvslaget 65 +

Intill Limhamns kajpromenad ligger denna nybyggda fastighet med 147 lägenheter med 1-4 rum och kök. De är utrustade med bland annat diskmaskin och tvättutrustning och de flesta har balkong eller uteplats. På den härliga innergården finns boulebana, växthus, grill och sittplatser. Inom fastigheten finns ett MKB kontor, ett seniorgym, två stora gemensamhetslokaler samt en gästlägenhet. I närområdet finns ett stort utbud av service och prisade restauranger och fik.
Adress: Betonggatan 9, 13 och 17, Murbruksgatan 14A 16, 18
Hyresvärd: MKB

Holma

I detta 9-våningshus finns 70 lägenheter fördelade på 2- och 3 rum och kök. På bottenplan finns gemensamhetslokal och här huserar även husets café. Möjlighet till självförvaltning mot ersättning finns. I huset finns frisör och fotvård.
Adress: Hyacintgatan 42-46
Hyresvärd: MKB

Katrinelund 55+ & 65+

Katrinelunds seniorboende består av två hus, ett lite äldre och ett nybyggt som stod klart 2022. Det äldre huset, för dig som fyllt 55, består av 85 lägenheter fördelade på 1–3 rum och kök med balkong. Det nybyggda huset, för dig som fyllt 65, består av 88 moderna lägenheter fördelade på 1-3 rum och kök. I anläggningen finns gemensamhetslokaler, café och ett seniorgym. Det anordnas utflykter, guidade turer och konserter på boendet och som boende ingår också möjlighet att boka en gästlägenhet. Den grönskande innegården erbjuder grillplatser och fina områden för umgänge.
Adress: Katrinelundsgatan 4, Östra farmvägen 6D och 6E
Hyresvärd: MKB

Lorensborg

I detta höghus på 16 våningar finns 65 lägenheter fördelade på 2-3 rum och kök. Från de övre våningarna har du en fantastisk vy över staden och intilliggande grönområden, huset ligger ett hundratal steg från Pildammsparken. I fastigheten finns gym och gemensamhetslokal. I närområdet finns gott om restauranger, mataffärer och kafé.
Adress: Hallingsgatan 6
Hyresvärd: MKB

Neptuna seniorboende

Neptuna

Vid Scaniaplatsen i Västra Hamnen ligger denna pärla med egen vinterträdgård. Fastigheten har även övernattningslägenhet och gemensamhetsutrymmen. Det finns dessutom gym, bastu, relaxavdelning och solarium. Alla lägenheter är på 2 rum och kök med balkong.
Adress: Scaniaplatsen 2 a-f
Hyresvärd: Södertorpsgården ideella förening

Nydala

Intill Nydalatorg ligger detta 13-våningshus med 113 lägenheter fördelade på 1-4 rum och kök. På andra våningen i huset finns en stor gemensamhetslokal med eget café och tillhörande takterrass. Det finns möjlighet att medverka i självförvaltning, vilket innebär att du som bidrar till att sköta gården och allmänna utrymmen får avdrag på hyran varje månad.
Adress: Eriksfältsgatan 71
Hyresvärd: MKB

Solbacken

Fastigheten består av 46 lägenheter fördelade på 2- och 3 rum och kök. Som boende i kvarteret Lien har du nära till både grönska och city. Fastigheten har loftgångar mot innergården och stora balkonger. Övernattningslägenhet finns att låna för långväga gäster.
Adress: Vilebovägen 27
Hyresvärd: MKB

Solkvarteret

Solkvarteret i Hyllie stod klart för inflytt 2023 och är ett blandat bostadskvarter med seniorlägenheter, vanliga hyreslägenheter och LSS boende. De 40 seniorlägenheterna har god tillgänglighet, är modernt utrustade med både disk- och tvättmaskin och har antingen en inglasad balkong eller en uteplats på bottenvåningen. På sjunde våningen finns en gemensamhetslokal för seniorerna och det finns även en bovärd på boendet för extra trygghet och trivsel. På den grönskande innergården finns sittområden, boulebana och odlingsbäddar. Här öppnas möjligheter till umgänge mellan de olika boendegrupperna i kvarteret. 
Adress: Hyllie Vattenparksgata 19 och Dagvattengatan 14, 16 och 18.
Hyresvärd: Riksbyggen

Sorgenfri

Sorgenfri är ett område på frammarsch med ett ständigt växande utbud av kultur och mat. I fastigheten som omvandlats till seniorboende nyligen finns 50 lägenheter bestående av 1-4 rum och kök. Lägenheterna har god tillgänglighet och på bottenplan finns en samlingslokal för husets boende.
Adress: Torekovsgatan-Arildsgatan/Spånehusvägen
Hyresvärd: MKB

Södertorpsgården

Nära köpcentret Mobilia hittar du Södertorpsgården som består av fyra fastigheter byggda mellan 1972 och 2023. Den nyaste fastigheten är hela 13 våningar med 84 lägenheter och gemensamhetslokaler. I anläggningen finns restaurang, kiosk, frisör och fotvård och gemensamhetsutrymmen med bland annat biljard, TV-rum, bastu och relaxavdelning. Fastigheterna delar på en grön och lummig innegård och i närheten ligger även päronskogens parkområde.
Adress: Teknikergatan 23-29
Hyresvärd: Södertorpsgårdens ideella förening

Victoriahus

Mitt i city, intill gågatan, ligger detta seniorboende med 94 lägenheter på 55-92 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong, dusch och bad. Fastigheten har bemannad reception, gästlägenhet och gemensamhetsutrymmen med bastu och motionsrum.
Adress: Lugna gatan 38/S. Förstadsgatan 23
Hyresvärd: Volito

Örtagården

Nära Rosengårds centrum ligger denna fastighet med 88 välplanerade lägenheter fördelade på 1-3 rum och kök.
Adress: Hårds väg 58-66
Hyresvärd: MKB

 

Trygghetsboenden i Malmö (70+)


Rådmansvången/Havsuttern

Detta äldre hus är beläget mittemot Johanneskyrkan med närhet till Triangelns köpcentrum. Här bor du i ett av stadens restaurang- och cafétätaste områden, med ett aldrig sinande utbud av nya ställen att besöka. Huset i sig är en riktig pärla med spröjsade fönster och vackra detaljer. I fastigheten finns 22 lägenheter med 1-2 rum med kokvrå utan balkong. Det finns en liten trivsam innegård, gemensamhetslokal och på varje våningsplan finns ett gemensamt utrymme med kök och möblerat vardagsrum.
Adress: Möllevångsgatan 18
Hyresvärd: MKB

Lekatten 

På central adress ligger detta trygghetsboende med 20 lägenheter fördelade på 2-3 rum och kök. I varje lägenhet finns full utrustat kök och ett rymligt badrum. Tillgång finns till gemensamhetslokal med aktiviteter. Trevlig innergård och nära till både stads- och regionbussar.
Adress: Södra Förstadsgatan 97
Hyresvärd: Newsec