Hoppa till innehåll

Vårt samarbete

Samverkansavtal byggt på frivillighet

Innan du skickar in ditt första objekt för förmedling hos oss så skriver vi ett samverkansavtal, helt baserat på frivillighet. Du som hyresvärd bestämmer själv vilka och hur många lägenheter du lämnar till oss för förmedling. Under förmedlingstiden har vi ensamrätt på lägenheterna. Skulle vi mot förmodan inte hitta en passade hyresgäst under perioden kan du välja att återpublicera den hos oss eller förmedla den på egen hand.  

Hyresvärdsportalen

Som hyresvärd arbetar du och dina eventuellt anställda i vår hyresvärdsportal. I portalen publicerar du enkelt lediga objekt, följer processen och får ett förslag på hyresgäst som vi granskat noggrant i enlighet med dina krav. Det finns även möjlighet till integration mot ditt fastighetssystem.

En pappa som hjälper sitt lilla barn att gå

Hyresvärdunika inställningar

Då du som hyresvärd själv bestämmer vilka krav du har på framtida hyresgäster skapas unika inställningar i systemet för respektive hyresvärd. Detta underlättar arbetet för både dig och oss och skapar en så smidig process som möjligt. Kraven rör vanligtvis inkomstnivå, vilka typer av inkomster som godkänns och hur många boende per rum i en lägenhet. Kraven får inte bryta mot svensk lagstiftning gällande diskriminering. 

Intern omflyttning

Vissa hyresvärdar vill ha möjlighet att kunna erbjuda en viss lägenhet till befintliga hyresgäster i första hand. Detta kan vi möjliggöra genom att registrera en boendetid på dina hyresgäster som står i vår kö och hantera sökande till lägenheten efter hur länge de bott hos dig i första hand. Lägenheterna är givetvis öppna för att sökas av alla som står i vår kö och går lägenheten inte till någon med boendetid hos dig, går den som vanligt till den sökande med längst ordinarie kötid. Vi markerar dessa lägenhetsannonser tydligt så att alla sökande vet att särskilda krav gäller som kan påverka urvalet. Max 30 procent av dina lediga lägenheter kan annonseras med boendetid.

Uppföljning

För att säkerställa att vi möter dina behov på bästa sätt träffas vi regelbundet för uppföljning och utvärdering. Vi tar tacksamt emot feedback och förslag från dig för att förbättra den service vi erbjuder både dig som hyresvärd och dina framtida hyresgäster. 

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!