Hoppa till innehåll

Nya Boplats Syd

Välkommen till vårt nya digitala hem. Vi hoppas du gillar det!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna från bostadssökande i samband med systembytet. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

Du som har anmält intresse för en lägenhet innan den 7 november har gjort detta i vårt gamla system. Dessa lägenheter syns inte på den här webbplatsen.

För att följa och hantera dessa behöver du logga in här web1.boplatssyd.se med ditt gamla användarnamn och lösenord. Det är även här du laddar upp intyg, svarar på visningsinbjudan och anmäler fortsatt intresse.

Du kommer också att få ett mejl när det är något du behöver agera på i din ansökan. Notera att de uppgifter du uppdaterar i vårt gamla system kommer inte att föras över till det nya systemet.  

Logga in i gamla Min Sida

Du kan logga in på Mina Sidor på två sätt:  

 • Bank ID
  Har du ett svenskt personnummer registrerat i ditt konto så kan du enkelt och säkert logga in med ditt Bank ID.   
 • Lösenord
  För att kunna logga in på sidan första gången behöver du skapa ett nytt lösenord. Välj ”Glömt Lösenord?” och skriv in den e-postadress du har registrerad i ditt konto. En länk skickas till denna epost där du kan ange ett nytt lösenord.

Mina Sidor

För att registrera en intresseanmälan i vårt nya system behöver du lägga in dina inkomster på nytt. På detta sätt säkerställer vi att alla inkomstuppgifter i vårt nya system är korrekta.

Det är viktigt att du lägger in alla dina inkomster, inte bara din huvudinkomst som i vårt tidigare system. Detta förbättrar matchningen mellan bostadssökande och lediga lägenheter så att du som bostadssökande bara ska kunna söka lägenheter som du uppfyller inkomstkraven för.

En av de främsta förbättringarna i det nya systemet är matchningen mellan bostadssökande och lägenheter som innebär att du som bostadssökande bara kan söka de lägenheter som du uppnår inkomstkravet för.  

För att detta ska fungera behöver vi säkerställa att dina inkomstuppgifter är korrekta och kompletta, alltså att det är de nuvarande inkomstuppgifterna i kontot och att alla inkomster är inkluderade. Därför har dina inkomstuppgifter inte förts över.

Du kan kontrollera att din hyresvärdsöverförda kötid eller boendetid följt med korrekt under Mina Sidor > Konto > Boendetid. 

Fokus i arbetet med systembytet har varit att förbättra, förenkla och effektivisera sökprocessen. En snabbare förmedlingsprocess innebär att fler lägenheter kan hyras ut per dag vilket förbättrar Boplats Syd för både bostadssökande och hyresvärdar!

Här är en lista på de viktigaste förändringarna i Mina Sidor och förmedlingsprocessen som du behöver känna till:  

 • Inkomster
  Du kan nu lägga in alla dina inkomster på Mina Sidor inte bara din huvudinkomst. Detta förbättrar matchningen och gör det lättare för dig att hitta en lägenhet som passar dig.  Dina inkomstuppgifter har inte följt med från föregående system.  
 • Intresseanmälningar stryks om du är nummer ett och har tackat Ja efter visning 
  Om du har tackat Ja till fortsatt intresse och blir nummer ett på en lägenhet stryks dina andra intresseanmälningar automatiskt.  
 • Ingen gräns på antal intresseanmälningar 
  Du kan nu anmäla ditt intresse på hur många lägenheter du vill, det finns inte längre något maxantal.  
 • Autopay 
  Du kan nu enkelt registrera att betala din köavgift automatiskt med Autopay.  Du gör detta under betalningar på Mina Sidor. 
 • Medsökande hanterar sina uppgifter
  Den medsökande är nu själv ansvarig för att lägga in sina inkomstuppgifter och intyg.

Du hittar din medsökande under Mina Sidor > Konto > Medsökande.

Du har inte tagits bort från prenumerationsmejl för de nyproduktionsprojekt du valt att följa i det förra systemet. Du kan bara inte se dem under Mina Sidor längre. Du kommer att fortsätta att få information för de projekt du anmält intresse för.

Prenumerationsmejlen är inte längre kopplade till ditt konto på Boplats Syd. Detta är för att alla, oavsett om de står i vår bostadskö eller inte, ska kunna prenumerera på information om nyproduktionsprojekt.

Ja, i samband med bytet av förmedlingssystem har funktioner kring bevakningar uppdaterats. Detta gör att du nu behöver lägga upp nya bevakningar. Du gör detta på Mina Sidor under bevakningar. Där kan du med hjälp av filter skapa flera olika bevakningar på lägenheter som passar dig. Du ger varje bevakning ett namn så att du på ett lätt sätt kan skilja på bevakningarna!

Hittar du inte svaret på din fråga? 

Kontakta oss