utsida_rokfritt--954572236-rszww1900mh1200-90

Portvaktsgatan 1, lgh 078

Malmö, Väster, Limhamns hamnområde

Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens utveckling.

Beskrivning

VärdMKB Fastighets AB
Hyra13 847 kr
AdressPortvaktsgatan 1, lgh 078
Rum4:a
Yta89 m²
Antal boende1 - 6
Våning 4 av 6
BadrumDusch
BalkongBalkong finns
BalkonglägeNV
HissHiss från markplan
TvättI lägenhet
ParkeringGarage finns att hyra
GårdBarnvänlig gård
PlanlösningGenomgående

Nära havet, parker och Limhamns småstadsliv finns denna rökfria och trevliga fastighet med 6 våningar och 128 lägenheter om 1-5 rum och kök. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats och det finns en trivsam innergård med sittplatser, grill, lekkoja och väderskyddad cykelförvaring. Bostadsområdet är under utveckling och idag finns här en stor park med lekplats, skolor, förskolor, matbutik, vårdcentral och apotek. Kajpromenaden och ett torg håller på att färdigställas och det ska också bli fler parker.

Här bor du och din familj i en rökfri miljö både inne och ute. Det är rökfritt i lägenheterna, på balkonger och uteplatser samt även i de gemensamma utrymmena som trapphus, cykelförråd, miljöhus och utemiljön kring fastigheten. Den som önskar bo här tecknar avtal om att hålla fastigheten rökfri och ansvarar också för att gäster och andra besökare är rökfria under sin vistelse i huset. Rökförbudet gäller all form av rökning.

Förutom ett hälsosamt boende får du som bor här tillgång till bilpool, lådcykelpool och cykelverkstad. Du får också ett laddat kollektivtrafikkort.

Denna lägenheten tillhör den andra etappen som flyttar in 16:e december 2020. Maximalt antal lägenheter att söka i MKB:s nybyggnation är 10 st.

Hyresnivån som presenteras gäller för 2020.

OBSERVERA: Andra etappen av Pålsteken kommer att hyras ut antingen genom att man får se en visningslägenhet eller genom visning på ritning, beroende på hur situationen med COVID-19 utvecklar sig. Det kommer alltså inte att vara möjligt att se den lägenhet man skriver avtal på förrän inflyttningsdagen.

Om lägenheterna:

Hall:
Vägg: Vit målad S 1002-Y
Golv: Ekparkett med mörkgrå klinker vid entré.
Övrigt: Hatthylla

Kök:
Vägg: Vit målad S 1002-Y vitt blankt kakel ovanför diskbänk.
Golv: Ekparkett
Vit köksinredning och grå bänkskiva av laminat.
Övrigt: Diskmaskin, spis med induktionshäll, förberett utrymme för micro, kyl och frys separat eller kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum:
Vägg: Vit målad S 1002-Y
Golv: Ekparkett

Sovrum:
Vägg Vit målad S 1002-Y
Golv: Ekparkett
Garderob

Badrum:
Vägg: Helkaklad vit
Golv: Grå klinker
Tvättmaskin och torktumlare och en del lägenheter har kombimaskin.
Spegelskåp ovanför tvättställ
Duschväggar i glas. I lägenheter med ett extra badrum finns duschstång.
Handdukstork
Avvikelser i inredningen kan förekomma


Detta ingår i hyran:
Värme
Kallvatten
Basutbud TV med 21 kanaler


Kostnader utöver hyran:
El: Avtal är tecknat med vår elleverantör. Du betalar både den fasta avgiften och för din egen förbrukning. Du kan byta leverantör när du så önskar.
Varmvatten: Individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning och den kommer att synas på din hyresavi.
Internet: Fiber från MKB Net finns i din lägenhet. Du har många olika leverantörer och hastigheter att välja bland.

  • Planritning
  • badrum
  • barnrum

Särskilda krav

ÅlderskravMin 18 år
Antal boende1 - 6
Inkomstkrav Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Försörjningsstöd
  • Studiemedel
  • Annan
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst 1,5 gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande 5 årshyror och en inkomst efter skatt som är minst 0,5 gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Inte heller godkänns utmätningsförsök eller skuldsanering. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.