fasad

Skräddarebyn 15C, lgh 033

Malmö, Väster, Bunkeflostrand

Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens utveckling.

Beskrivning

VärdMKB Fastighets AB
Hyra10 072 kr
AdressSkräddarebyn 15C, lgh 033
Rum3:a
Yta72 m²
Antal boende1 - 4
Våning 2 av 4
BadrumDusch
BalkongBalkong finns
BalkonglägeS
HissHiss från markplan
TvättI lägenhet
ParkeringP-Plats finns att hyra
GårdBarnvänlig gård
PlanlösningGenomgående

På trivsamt familjevänligt läge

Vårt nya kvarter består av 11 stycken Boklok-hus om 2-4 våningar och totalt 212 lägenheter. Det är smart planerade och moderna hem med 1-4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Lägenheterna med uteplats är förberedda för odling. Övriga lägenheter har möjlighet att få tillgång till odlingslåda på området.

Det helt nya kvarteret kommer ha sköna innergårdar med gott om plats för lek och umgänge. Det finns två lekplatser, sittgrupper och möjlighet till att odla sina egna grödor.

Du som bosätter dig här får tillgång till bilpool och ellådcykelpool samt möjlighet till att serva din cykel. Från vårt kvarter är det nära till Danmark. Till Hyllie och Limhamn tar du dig snabbt och enkelt med buss eller cykel.

Vi kommer hyra ut nyproduktionsprojektet Synålen i etapper, varav detta är den sista etappen som innefattar 37 st lägenheter med inflyttning juni/juli 2020. Maximalt antal lägenheter att söka i MKB:s nybyggnation är 10 st.

Hyresnivån som presenteras gäller för 2019.

OBSERVERA: Lägenheterna på Synålen kommer att hyras ut genom visningslägenhet, vilket är en tvåa på 55 kvm. Det kommer alltså inte vara möjligt att se den lägenhet man skriver avtal på förrän inflyttningsdagen.

Hall
• Golv: 3-stavs ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Vardagsrum
• Golv: 3-stavs ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Kök
• Golv: 3-stavs ekparkett
• Vägg: Vitmålad
• Grått kakel ovanför diskbänk
• Vit köksinredning, ekmönstrad laminatbänkskiva.
• Inbyggnadsugn, spis med induktionshäll och diskmaskin.
Sovrum
• Golv: 3-stavs ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Badrum
• Golv: Grå klinker
• Vägg: Vitt blankt kakel
• Dusch med glasväggar och vit kommod under handfatet. Tvättmaskin och torktumlare i 2-4 rum och kök. 1 rum och kök har kombimaskin.

Se 3D-visning och visualiseringsbilder för lägenheterna på vår hemsida:
https://mkbfastighet.se/nyproduktionmalmo/allnyproduktion/synalen/

Övrigt

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården.

PARKERING/ /BILPOOL
Parkeringsplatser utomhus. Medlemskap i bilpool ingår i 10 år.

FÖRRÅD
I lägenheten. Se planritning.

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV)

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning
för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. I fastigheten
finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

BALKONG/UTEPLATS
Balkong eller uteplats till de flesta av lägenheterna.


  • badrum
  • kök
  • sovrum

Särskilda krav

ÅlderskravMin 18 år
Antal boende1 - 4
Inkomstkrav Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Försörjningsstöd
  • Studiemedel
  • Annan
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas.
Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet och redan har kontrakt i en annan MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst 1,5 gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande 5 årshyror och en inkomst efter skatt som är minst 0,5 gånger månadshyran.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.