Illustrationsbild Högatan Ikano Bostad

Högatan 12, lgh 836-1221

Malmö, Väster, Elinelund

Beskrivning

VärdIkano Bostad
Hyra8 986 kr
AdressHögatan 12, lgh 836-1221
Rum2:a
Yta53 m²
Antal boende1 - 3
Våning 2 av 5
BadrumDusch
BalkongBalkong finns
BalkonglägeSV
HissHiss finns
TvättTvätt i annan byggnad
ParkeringP-Plats finns att hyra
PlanlösningEnkelsidig

Tvåa om ca 53 kvm på andra våningen. Trevlig planlösning med en mindre avskärmning mellan kök och vardagsrum. Balkong med utgång från vardagsrum. Stort sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat och förberett för att enkelt kunna installera tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten är under produktion och hyrs ut på ritning. Visning kan ej ske.

Fastigheten är ansluten till öppet bredbandsnät - ITUX. I hyran igår ett basutbud av tv-kanaler från Com Hem.

Att ha ett unikt naturreservat som närmaste granne. Men ändå känna storstadens puls i kroppen. Det går väl inte? Jo, om du bor i Elinegård på Limhamn. Här växer en helt ny stadsdel fram med lummiga stadskvarter och naturen inpå knuten. Vi är stolta över att vara en del av det framväxande Elinegård där det nu finns en nyöppnad livsmedelsbutik och den nybyggda förskolan Tröskan i grannkvarteret. För de äldre barnen så finns Elinelundsskolan på fem minuters gångavstånd. Här kan du ta cykeln till det mesta. Här är alltid nära, från småbutikerna i Limhamns centrum till Emporia och det nya badhuset i Hyllie. Badar du hellre i havet så finns Sibbarps kallbadhus en bit bort. Fastigheten Höbalen 1 består av tre hus, ett miljöhus och två gemensamma tvättstugor. Den mysiga gården får träd, buskar, gräsytor samt lekytor för de små. Här finns också gott om plats för cyklar och en del parkeringsplatser för bil. Parkeringsplatserna hyrs ut genom P-Malmö. Till varje lägenhet ingår ett abonnemang i bilpoolen Sunfleet i 10 år. Nya europeiska standarden för lamputtag, DCL, finns i taket i alla rum.

  • Lägenhetsritning 836-1221

Särskilda krav

ÅlderskravMin 18 år
Antal boende1 - 3
Inkomstkrav Minst 2.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna styrka minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. I och med att du sökt lägenhet så ger du Ikano Bostad tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Du kan uppvisa goda referenser från tidigare hyresvärd där hyrorna ska vara inbetalda i tid samt inga boendestörningar skall finnas.
Om du har en medsökande, ska både du som sökande och medsökande vara med på kontraktsskrivningen.

Hyresvärden godkänner:
För att bli godkänd kräver hyresvärden en stadigvarande inkomst i form av tillsvidareanställning, allmän visstidsanställning, långtidsvikariat, tidsbegränsad anställning, frilansuppdrag, timanställning, provanställning, ålderspension, föräldrapenning med anställning i grunden, studiemedel från CSN (borgensman kan godkännas som komplement till studiemedel), bostadsbidrag/bostadstillägg, egen näringsverksamhet. Om du har egen verksamhet skall ditt företag ha varit verksam i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte försörjningsstöd, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, etableringsersättning- eller utvecklingsersättning, sjukersättning eller sjukpenning/rehabiliteringsersättning. föräldrapenning utan anställning i grunden. Inte heller barnbidrag, underhållsbidrag/underhållsstöd. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering godkänns. Hyresvärden godkänner inte kontantlön. Fullmakt vid kontraktsskrivning godkänns ej.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2-4 personer, en 3:a för 3-5 personer och en 4:a för 4-6 personer.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex beslut/intyg från Pensionsmyndigheten eller CSN. Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.