Fasad Skotsteken

Hisstornsgatan 9, lgh 137

Malmö, Väster, Limhamns hamnområde

Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens utveckling.

Beskrivning

VärdMKB Fastighets AB
Hyra8 273 kr
AdressHisstornsgatan 9, lgh 137
Rum2:a
Yta50 m²
Antal boende1 - 2
Våning 3 av 6
BadrumDusch
BalkongBalkong finns
Balkongläge
HissHiss från markplan
TvättI lägenhet
ParkeringGarage finns att hyra
GårdBarnvänlig gård
PlanlösningEnkelsidig

Här är boendet för dig som gillar småstadskänsla och närheten till havet. På ett av Malmös mest attraktiva lägen växer en helt ny stadsdel fram. Här finns idag en varierad bebyggelse, stadsdelspark med lekplats och skola. Det ska bli fler parker, livfulla torg, kajpromenad, skolor, förskolor, matbutik, apotek och annan samhällsservice. Vårt nya hus Skotsteken består av 169 lägenheter med 1-5 rum och kök ligger på behagligt gångavstånd till Limhamn centrum, sköna havsbad och vidsträckta grönområden. Det är kringbyggt runt en trivsam grön innergård med gott om plats för lek, gemenskap och avkoppling. På gården finns en pergola med sittplatser, grillplats, ett gungdjur och sandlåda. De flesta lägenheterna har balkonger och det finns cykelparkering både inne och ute. I denna andra etapp ingår 38 lägenheter, ettor till fyror. Lägenheterna kommer att hyras ut genom visning i visningslägenhet.

I hyran ingår värme, kallvatten och basutbud kabel-tv med 21 kanaler.
OBS! Interiöra och exteriöra bilder är digitala montage. Avvikelser kan förekomma.
Se 3D-visning och visualiseringsbilder för lägenheterna på vår hemsida:
https://mkbfastighet.se/nyproduktionmalmo/allnyproduktion/skotsteken-limhamns-lage/
OM LÄGENHETERNA
Lägenheterna består av ettor till femmor och har genomgående vitmålade väggar och ekparkettgolv.
Entré/Hall
Ekparkett med klinker innanför entrén. Vitmålade väggar. Förvaringslösning framgår av planritningen.
Kök
Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Vit köksinredning, infällbar spiskåpa, vitt kakel ovanför en rostfri diskbänk. Grå laminerad bänkskiva. Det finns diskmaskin i alla lägenheter utom i två ettor.
Vardagsrum och sovrum
Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Förvaringslösning framgår av planritningen.
Badrum
Helkalkade vita väggar och mörkgrått klinkers på golv. Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Dusch med duschväggar. I lägenheter med två badrum är det duschstång i det mindre badrummet.

ÖVRIGT

Parkering
Garageplats finns att hyra i garage under huset samt i närliggande p-hus via P-Malmö.
Bilpool
Medlemskap i bilpool via Sunfleet ingår de 10 första åren från husets färdigställande.
Förråd
Finns i källaren.
Cykelförvaring
Cykelförvaring finns både inomhus och utomhus.
Internet/TV/Telefoni
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV)
Varmvatten/Källsortering
I detta bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning.
Källsorteringen sker i miljöhusen på gården.
JOJO-kort
Ett jojo-kort laddat med 1000 kr ingår.
OBSERVERA: Angivna hyror gäller för 2019.

  • Badrum Skotsteken
  • Sovrum Skotsteken
  • Vardagsrum Skotsteken

Särskilda krav

ÅlderskravMin 18 år
Antal boende1 - 2
Inkomstkrav Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Försörjningsstöd
  • Studiemedel
  • Annan
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.