Maria Forum Torg

Grepgatan 46

Helsingborg, Helsingborg tätort, Mariastaden

Newsec Asset Management är Sveriges ledande förvaltare. Vi äger inte några egna fastigheter, utan har istället fått förvaltningsuppdraget av fastighetsägaren. Vi finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt på ett flertal orter runt om i landet. Vi har mer än 50 års erfarenhet av att förvalta fastigheter. Newsec Asset Management är en del av Newseckoncernen, den ledande fastighetsrådgivaren i Norden och Baltikum. På www.newsec.se får du veta mer om Newsec.

Beskrivning

VärdNewsec/Alecta
Hyra5 981 kr
AdressGrepgatan 46
Rum1:a
Yta35 m²
Antal boende1 - 2
Våning 3 av 5
BadrumDusch
BalkongBalkong finns
HissGår ner till källaren
TvättTvätt i källare
ParkeringGarage finns att hyra via separat kö
GårdGård saknar lekplats
PlanlösningGenomgående
Vid Mariastadens nya torg växer nu kvarteret Maria Forum fram. Kvarteret består av sju hus med fem våningar och bildar tillsammans två fina innergårdar. Gårdarna blir kvarterets skyddade oas med gott om plats för att mötas. I grannkvarteret kommer en livsmedelsbutik, ett apotek och ett gym att flytta in. En behaglig blandning av färger och material på fasaderna skapar en trevlig boendemiljö. I gatuplanet består fasaden av tegel och övriga våningar går i brunröda och ljusröda kulörer och inslag av grå puts.


Lägenheterna

Lägenheterna i Maria Forum har en god standard. Badrummen har klinkergolv och kaklade badrum. I övriga delar av lägenheten är det genomgående ekparkett för att skapa en varm och ombonad känsla. Alla får sin egen lilla plats utomhus i form av balkong eller uteplats. Ett fåtal lägenheter får fransk balkong. Sovrummen vetter in mot gården för att skapa lugn och ro. Entrébalkonger gör att man får en trevlig uteplats även in mot gården. Innergårdarna är öppna gröna gårdar vilket ger en ombonad känsla.

Maria Forum består av yteffektiva lägenheter, med en mix av ettor, tvåor och treor. De flesta lägenheter är 1 - 1,5 rum och kök, många med sovalkov. Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning som skapar ett trevligt och socialt rum. Köken är ljusa och fina med vita köksluckor och grå bänkskivor i laminat. Tvåorna och treorna har diskmaskin och ettorna förbereds för att kunna installera en diskmaskin.

På området finns gott om cykelutrymmen både i källaren och ute på gårdarna. Bra kollektivtrafik till och från området gör att du enkelt kan röra dig i staden utan bil. Maria Forum är perfekt som ett första boende eller för dig som önskar en lägenhet med väl utnyttjade kvadratmeter.

Värme och vatten ingår i hyran. Hushållsel tillkommer.


Mariastaden, en ung stadsdel i norra Helsingborg

Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för barnfamiljer och för dig som vill ha nära till centrum men även ha tillgång till natur och friluftsliv. I Mariastaden finns butiker, restaurang, vårdcentral samt förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala. Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Området sträcker sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Maria Forum ligger i östra delen av Mariastadens nyaste område, Maria stationsområdet och gränsar till Pilhultsvägen i väster samt Kullavägen i söder och öster. Från området når du snabbt väg 111 och därefter E4 och E6.

Till Maria station är det 600 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. Närmaste busshållplats finns intill kvarteret och då tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Utmärkta cykelvägar finns också för de ca 4,5 kilometrarna in till centrum. I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner. Det finns också flera fina golfbanor på nära håll.

  • 17
  • Maria Forum gård

Särskilda krav

ÅlderskravMin 18 år
Antal boende1 - 2
InkomstkravMinst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt/netto motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Hushållets sammanlagda inkomst, före skatt/brutto, ska motsvara lägst 2,5 gånger månadshyran. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Newsec tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, aktivitetsersättning, föräldrapenning med anställning i grunden, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning, CSN, pension och A-kassa.
Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, långtidsvikariat, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning, timanställning, visstidsanställning (medlemskap i A-kassa krävs) eller projektanställning. Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg tillgodoräknas.
Om inkomstkravet maximalt understiger 10% kan hyresvärden godta borgensman, vars inkomst ska motsvara minst 4 gånger månadshyran efter skatt. Kapital godkänns (minimum 12 månadshyror).
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst 1 år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte provanställning. Kontantlön godkänns inte. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Aktivitetsstöd, etableringsersättning, etableringstillägg, föräldrapenning utan anställning i grunden eller försörjningsstöd godkänns inte. Hyresvärden godtar inte deposition.
Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek.
En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 2 alt 3 personer (beroende på bostadsyta) och en 3:a för max 4 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer och kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst (ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller CSN) kommer att krävas.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året och nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket. För AB krävs också de 3 senaste lönebeskeden, om lön tas ut från AB.
För boende i Danmark kommer RKI att krävas.

Observera! Senast 2 vardagar efter att du fått meddelande om att skicka in dina inkomstintyg ska dessa vara oss tillhanda.