Skräddarebyn 9E, Malmö

Malmö, Väster, Bunkeflostrand

23 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Denna lägenhet är avsedd för hushåll om minst 5 antal boende och max 6 boende.

Välkommen till visning av denna fantastiska genomgående och välplanerade 4rok på 85kvm. Lägenheten är nyproducerad (2020) och består av hög produktstandard med vit inredning samt väggar, ekparkett och egen tvättutrustning. Du har både balkong och loftgång.

Vårt kvarter består av 11 stycken Boklok-hus om 2-4 våningar och totalt 212 lägenheter (byggnadsår 2019-2020). Det är smart planerade och moderna hem med 1-4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Lägenheter med uteplats är förberedda för odling. Övriga lägenheter har möjlighet att få tillgång till odlingslåda på området.

Kvarteret har sköna innergårdar med gott om plats för lek och umgänge. Det finns två lekplatser, sittgrupper och möjlighet till att odla sina egna grödor.
Du som bosätter dig här får tillgång till bilpool och ellådcykelpool samt möjlighet till att serva din cykel. Från vårt kvarter är det nära till Danmark. Till Hyllie och Limhamn tar du dig snabbt och enkelt med buss eller cykel.

VISNING
Vid publicering är det planerat fysisk visning. Detta kan dock ändras om till digital visning med kort varsel p.g.a. rådande omständigheter. Invänta visningskallelse för mer information.
Lägenheten hyrs ut i befintligt skick.

HYRAN
Hyran som presenteras gäller för 2021. Hyran höjs med 1,25% fr.o.m. 1 januari 2022.

3D BILDER OCH VIDEOKLIPP
Se bilder i 3D vision samt instruktionsfilm här:
https://www.mkbfastighet.se/vill-hyra/nyproduktion/uthyrda-hem/synalen/
https://youtu.be/45EjCrv_iHk

BESKRIVNING AV LÄGENHET
Hall
Golv: 3-stavs ekparkett
Vägg: Vitmålad
Förvaring: Ja, platsbyggd garderob samt förråd

Vardagsrum
Golv: 3-stavs ekparkett
Vägg: Vitmålad

Kök
Golv: 3-stavs ekparkett
Vägg: Vitmålad
Inredning: Vit kakel ovanför diskbänk, vit köksinredning, blågrå laminatbänkskiva.
Vitvaror: Inbyggnadsugn, spis med induktionshäll, diskmaskin, kyl/frys, fläkt

Sovrum
Golv: 3-stavs ekparkett
Vägg: Vitmålad
Förvaring: Ja, platsbyggd garderob

Badrum
Golv: Grå klinker
Vägg: Vitt blankt kakel
Dusch med glasväggar och vit kommod under handfatet. Tvättmaskin och torktumlare.

Uteplats
Ja, tillträde via vardagsrummet. Utsikt mot innergården.

ÖVRIG BESKRIVNING OM LÄGENHETEN
INGÅR I HYRAN
Värme
Kallvatten

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV). Uttag i varje rum.
Läs mer här om internet: https://www.mkbnet.se/
Läs mer här om Connect-TV: http://www.connecttv.se/mkb/

KOSTNADER UTÖVER HYRAN
Varmvatten: Individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning. Du betalar för din egen förbrukning och den kommer att synas på din hyresavi.

El: MKB tecknar grön el med gemensamt elavtal för alla hyresgäster. Den fasta kostnaden (165kr) ingår i din hyra, den rörliga kostnaden kommer att debiteras efter förbrukning och synas på hyresavin.

Internet: Fiber från MKB Net finns i din lägenhet. Du har många olika leverantörer och hastigheter att välja bland. Läs mer här, www.mkbnet.se

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården.

PARKERING/BILPOOL
Parkeringsplatser utomhus, se lediga p-platser på www.mkbfastighet.se/parkering.
Medlemskap i bilpool ingår i 10 år.

FÖRRÅD
I lägenheten. Se planritning.

UNDERHÅLLSHYRA
Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/kund/din-bostad/renovering-och-underhall/
*Lägenheten är från 2020-01-16 och hyrs ut i befintligt skick.

MKBs UTHYRNINGSPOLICY
https://www.mkbfastighet.se/vill-hyra/lediga-lagenheter/uthyrningspolicy/

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 5 - 6
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.
MKB godkänner att både huvudsökande och medsökande står på ett gemensamt hyresavtal men inte om parterna är förälder och barn (från 18 år) till varandra.

MKB godkänner inte att du har ett annat boende samtidigt som du hyr en bostad av MKB. Detta gäller både huvud- och medsökande och alla upplåtelseformer, det vill säga hyresrätt, bostadsrätt, äganderätt och kooperativ hyresrätt. Har du redan en lägenhet hos MKB ska du säga upp den innan du kan teckna ett nytt hyresavtal.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Om du har rätt till försörjningsstöd kan du söka lägenheter med en hyra upp till maxgränsen som socialförvaltningen redovisar på sin hemsida (https://malmo.se/Service/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Ekonomiskt-bistand.html).

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Utmätningsförsök eller skuldsanering godkänns inte. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Hyresvärden godkänner inte generationsboende, alltså att föräldrar och vuxna barn skriver på hyreskontrakt tillsammans för en gemensam lägenhet.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.