Sundspromenaden 5, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

8 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Genomgående etagelägenhet med härlig utsikt över sundet!
Fastigheten ligger i Bo-01 området. Lägenheten har stora fönsterpartier som bjuder på ett vackert ljusinsläpp. Hög standard på samtliga materialval med genomgående tegelgolv i lägenheten. Den finns en liten frukostterrass i anslutning till köket och en liten balkong från allrum som vetter ut mot hamninloppen. Genomgående tegelgolv med golvvärme.

Entréplan; hall, kök, badrum med dusch samt vardagsrum.
På nedre plan finns två sovrum, allrum, rymlig klädkammare, badrum med badkar samt separat tvättavdelning. Från köket når man den lilla frukostterrassen som vetter in mot gården och från allrummet på nedre plan når man den lilla balkongen som vetter ut mot havet.

Lägenheten

Plan 1 - Entréplan
Hall 1
Färg väggar: Vit-grå/panelvägg
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: Nej

Toalett
Väggar: Vit helkaklat
Golv: Vit klinker
Utrustning: Dusch

Kök :
Utrustning: Fläkt, häll, inbyggnadsugn, kyl och frys i rostfritt
Färg på köksinredning: Massiv Körsbär
Färg väggar: Vitt
Golv: Tegelgolv
Plats för matbord: Ja, ett litet bord.

Vardagsrum
Färg väggar: Vit
Golv: Tegelgolv

Plan 2 - Nedre plan

Allrum
Färg väggar: Vit/ljus grå panelvägg
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: Klädkammare

Sovrum 1
Färg väggar: Vit
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: Nej

Sovrum 2
Färg väggar: Vit
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: Ja, 2 garderober

Badrum
Utrustning: Badkar
Väggar: Vitt helkaklat
Golv: Vit klinker

Grovkök:
Färg väggar: Helkaklat i vitt
Golv: Vita klinkers
Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare

Säkerhetsdörr: Ja
Förråd: Ja

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 5
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas. Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.
MKB godkänner att både huvudsökande och medsökande står på ett gemensamt hyresavtal men inte om parterna är förälder och barn (från 18 år) till varandra.

MKB godkänner inte att du har ett annat boende samtidigt som du hyr en bostad av MKB. Detta gäller både huvud- och medsökande och alla upplåtelseformer, det vill säga hyresrätt, bostadsrätt, äganderätt och kooperativ hyresrätt. Har du redan en lägenhet hos MKB ska du säga upp den innan du kan teckna ett nytt hyresavtal.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Om du har rätt till försörjningsstöd kan du söka lägenheter med en hyra upp till maxgränsen som socialförvaltningen redovisar på sin hemsida (https://malmo.se/Service/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Ekonomiskt-bistand.html).

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Inte heller godkänns utmätningsförsök eller skuldsanering. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Hyresvärden godkänner inte generationsboende, alltså att föräldrar och vuxna barn skriver på hyreskontrakt tillsammans för en gemensam lägenhet.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade de

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.