Polgatan 8D, Malmö

Malmö, Väster, Sibbarp

35 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Vilket boende du än väljer i Sibbarp är det alltid lika nära till havet. Våra hus ger ett varierat utbud, här kan du bo i ett lugnt radhusområde eller i lägenhet ett par kvarter ifrån Limhamns centrum. Sibbarp ligger i Limhamns sydöstra del närmast havet, här ligger den natursköna Sibbarpstranden med magnifik utsikt över Öresundsbron. Sibbarp är en del av det natursköna Limhamn, med småbåtshamn och badstränder. I centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger, bank, apotek, vårdcentral och flera skolor..

OBS:
Lägenheten ska totalrenoveras och därför hyrs den ut via planritning. Ingen fysisk visning. Beskrivning nedan är för hur lägenheten kommer att se ut efter inflyt.

Hall
Färg väggar: vita med väv
Golv: svart klinker 15x15cm som övergår till parkett
Förvaringsmöjligheter: ja, klädkammare med parkett

Kök
Utrustning: keramikhäll med varmluftsugn, kyl, frys, diskmaskin, fläkt
Färg på köksinredning: snövita luckor med rostfria handtag
Färg väggar: vit
Golv: ljusgrå plastmatta med vit golvsockel
Plats för matbord: ja

Vardagsrum
Färg väggar: vita med väv
Golv: parkett med vit golvsockel

Sovrum 1
Färg väggar: vita med väv
Golv: parkett med vit golvsockel
Förvaringsmöjligheter: ja, platsbyggd garderob med snövita luckor och rostfria handtag. Trådbackar.

Sovrum 2
Färg väggar: vita med väv
Golv: parkett med vit golvsockel
Förvaringsmöjligheter: ja, platsbyggd garderob med snövita luckor och rostfria handtag. Trådbackar.

Badrum
Utrustning: dusch med runda duschdörrar
Väggar: vit kakel 20x30cm
Golv: mellangrå klinker 10x10cm
* Pelare med klinkerplattor bakom wc-stol och duschblandare

Generellt hela lgh
Nya vita släta innerdörrar med kromade handtag

ÖVRIGT
Säkerhetsdörr: Ja
I hyran ingår: Kabel-TV, värme

CYKELFÖRVARING
Finns på gården.

PARKERING/BILPOOL
Ja, www.mkbfastighet.se/parkering

FÖRRÅD
Finns i källaren

INTERNET/TV/TELEFONI
Levereras via MKB Net

KÄLLSORTERING
I fastigheten finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

UTEPLATS
Ja, se planritning. Utsikt mot innergården

UNDERHÅLLSHYRA
Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/kund/din-bostad/renovering-och-underhall/

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas. Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Inte heller godkänns utmätningsförsök eller skuldsanering. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.