Salongsgatan 7, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

2 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Unik lägenhet. Fastigheten ligger utmed kanalen i Västra hamnen.
Stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus. Fantastiska ytor för socialt umgänge och en standard som är mycket hög med genomtänkta materialval. Genomgående trägolv, helkaklade badrum/toalett med dusch och bad samt en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Två balkonger, en från köket och den andra med utgång från vardagsrum och den ligger in mot gården i söderläge.
I fastigheten finns en tak terrass.
OBS! Det rum som på ritningen är utsatt som "Allrum" är idag ett sovrum.


Lägenheten
Hall
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv
Förvaringsmöjligheter: Ja skjutdörrsgarderob

Kök
Utrustning: Kyl /frys, diskmaskin, keramikhällspis (induktion), inbyggnadsugn, inbyggnadsmickro
Färg på köksinredning: Mörkare träslag (se foto)
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv
Plats för matbord: Ja

Vardagsrum
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv

Sovrum 1
Färg väggar: ljusa väggar
Golv: Trägolv
Förvaringsmöjligheter: Ja, klädkammare

Sovrum 2
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv
Förvaringsmöjligheter: Nej

Sovrum 3
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja

Sovrum 4
Färg väggar: Ljusa väggar
Golv: Trägolv
Förvaringsmöjligheter: Ja, skjutdörrsgarderob

Tvättrum
Färg väggar: Vitt
Golv: Grå klinker
Utrustning: Tvättmaskin, torktumlare

Badrum
Utrustning: Badkar
Väggar: Mosaik i gröna toner
Golv: Grå klinker

Gäst wc
Väggar: Mosaik i ljusa toner
Golv: Grå klinker
Utrustning: Dusch

Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja
Förråd: Ja


Bredband/TV/Telefoni
I huset finns det MKB-Net där du har möjlighet att välja bland åtta olika leverantörer. Vad det gäller TV ingår ett utbud med 23 kanaler, vill man ha fler får man kontakta Connect-tv som har fem olika leverantörer med olika paketlösningar. Obligatorisk avgift på 95 kr tillkommer för digitalkabel-TV. Denna summa läggs då på hyran. Det är bredbandstelefoni i huset.

I detta hus är det individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukningen. Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.

Övernattningslägenhet finns att hyra i BO01 mot avgift på 400 kr/natt.

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 6
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas. Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Inte heller godkänns utmätningsförsök eller skuldsanering. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.