Kvarngatan 27, lgh 1204, Eslöv

Eslöv, Eslöv tätort, Eslöv centrum

1 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

I det här projektet kan du söka max 5 lägenheter.

Nu kan Eslövs Bostads AB i samarbete med Eslövs Kommun erbjuda nyproducerade lägenheter i kommunens första trygghetsboende för dig som fyllt 70 år. Lägenheterna ligger centralt i Eslöv och har hög standard som gör livet lite enklare och bekvämare.

Alla lägenheter nås med hiss och inne i lägenheterna är golven genomgående i parkett, medan väggarna är målade i vitt eller ljusgrått. I varje lägenhet finns diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De rymliga badrummen har kaklade väggar, golv med klinkers och en duschhörna med glasväggar.

I denna fastigheten så gäller individuell varmvattenförbrukning och den regleras kvartalsvis. Om du har använt mindre vatten än beräknat kommer du få avdrag på kommande hyra, och är förbrukningen högre får du istället en avgift på kommande hyra.

På gården ligger en lokal för gemensamma aktiviteter och umgänge. Här kommer dagligen finnas en trygghetsvärd under två timmar som arrangerar och samordnar aktiviteter. Trygghetsvärden är en resurs för gemensam samvaro men kommer inte att bistå med service i den egna lägenheten. Lokalen står till hyresgästernas förfogande, även när trygghetsvärden inte är där. Även utomhus finns platser för umgänge eller vila och en boulebana ger möjlighet att samlas och spela en omgång med grannarna.

Fastigheten ligger centralt i Eslöv med bara 350 meter in till Stora Torg och med närhet till järnvägsstationen. En stor ICA-butik med postservice och lågprisvaruhuset ÖoB ligger ett hundratal meter från huset. Närheten till centrum gör att det mesta finns på promenadavstånd. Dessutom går det stadsbussar alldeles i närheten.

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 69 år
 • Antal boende: 1 - 5
 • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Borgensman
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Vi erbjuder möjlighet till elektronisk signering av hyreskontrakt för den som erbjuds lägenheten.

Den här lägenheten förmedlas i första hand till sökande med överförd kötid från Eslövs Bostads AB.

För att kunna söka lägenheten skall huvudsökande vid inflyttningsdatum ha fyllt 70 år och den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 70 år vid inflyttningsdatumet. Trygghetsboende vänder sig främst till dig som har en känsla av otrygghet, ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten eller får dina serviceinsatser utförda på annat sätt samt inte längre har hemmavarande barn. Åldern bedöms utifrån huvudsökanden.

Hushållets sammanlagda inkomst efter skatt ska motsvara minst 2 gånger hyran. Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Sökande och ev medsökande ska ha för avsikt att bo tillsammans och folkbokföra sig på adressen.

Hyresvärden kräver att köande, medköande eller ombud har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten. Om en personlig visning inte kan erbjudas krävs istället att man tittar på planritning och eventuella bilder/video från lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning, försörjningsstöd (intyg utfärdat av Eslövs kommun efter genomförd utredning), sjukpenning, sjukersättning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa och studielån/CSN. Aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning godkänns om du är folkbokförd i Eslövs kommun.

Om inte inkomsten räcker till kan bostadsbidrag/bostadstillägg och etableringstillägg tillgodoräknas. Hyresvärden godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år. För seniorlägenheter och trygghetsboende, godkänner hyresvärden Kapital om du själv uppnår 50% av inkomstkravet. Hyresvärden godtar även Borgensman om du själv uppnår 70% av inkomstkravet.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresskulder eller andra skulder till Eslövs Bostads AB eller annan hyresvärd. Inte heller godkänns Deposition.
För seniorlägenheter och trygghetsboende godkänns inte hemmavarande barn.

Övrig information:
Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Du måste också ha goda boendereferenser.

Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 5 personer, en 4:a för max 6 personer, en 5:a för max 7 personer och en 6:a för max 8 personer. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst genom att ladda upp begärda intyg på ”Min sida”.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.