Norregatan 1, Malmö

Malmö, Norr, Gamla Staden

48 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Vill du bo i en rymlig fyrarumslägenhet belägen i en äldre fastighet och dessutom bara ett stenkast från Drottningtorget och Malmö City? Här erbjuds du en våning med helt parkettklädda golv och målade släta väggar. Stuckaturer, takhöjd, flera hallar och klädkamrar, spegeldörrar samt serveringsgång påminner dig om husets äldre karaktär. I köket finner du nyare kök från Marbodal, diskmaskin, varmluftsugn med keramikhäll, fläkt, separat frys-och kylskåp. I köket finns även ett skafferi samt en av utgångarna till balkongen. Badrum samt gäst wc är båda renoverade. Trygghetsattribut som säkerhetsdörr samt porttelefon finns installerat. Hela lägenheten blev totalrenoverad år 2010.

För den som bokstavligen trivs i händelsernas centrum är Gamla Staden det perfekta stället att bo på. Här är det liv och rörelse i stort sett dygnet runt med kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service.

Lägenhet
Hall
Färg väggar: ljusgrå
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: två st klädkammare i hall 2

Serveringsgång med skåp och två st klädkammare

Kök
Utrustning:
Färg på köksinredning: ljusgrå/beige
Färg väggar: beige
Golv: parkett
Plats för matbord: ja, ett litet

Vardagsrum
Färg väggar: ljusbeige
Golv: fiskbensparkett

Sovrum 1
Färg väggar: ljusbeige
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 2
Färg väggar: ljusbeige
Golv: fiskbensparkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 3
Färg väggar: ljusbeige
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Badrum
Utrustning: dusch, toalett
Väggar: vit kakel
Golv: svart/vit klinker

Gäst wc
Väggar: målade
Golv: svart/vit klinker
Utrustning: toalett

Övrigt
Säkerhetsdörr: ja
Förråd: vind
I hyran ingår: Kabel-TV, värme


OBS! I denna fastighet tillämpas individuell varmvattendebitering. Avgiften debiteras retroaktivt och separat efter individuell förbrukning.
Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/kund/din-bostad/renovering-och-underhall/


Inflyttning
Det datum som presenteras i Ledig fr.o.m. är det datum som vi skriver kontrakt från.
I denna lägenhet finns dock möjlighet att flytta in tidigare, om så önskas kan det ske from: 2020-11-01

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 5
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Utmätningsförsök eller skuldsanering godkänns inte. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.