Spårvägen 22, Malmö

Malmö, Norr, Värnhem

111 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Stora ytor inom de gamla norra delarna av Sorgenfri är i dag inte bebyggda. Nu ska MKB, tillsammans med Malmö stad och flera andra bostadsbolag, skapa ett helt nytt bostadsområde här. I kvarteret Pedalvagnen finns 52 lägenheter av det mindre slaget. Det blir prisvärda lägenheter utmärkta för par och familjer som vill leva stadsliv. Kvarteret ligger ut med Industrigatan som hra fått ett ansiktslyft och mer folkliv. De flesta lägenheterna har en trevlig utsikt ut mot resten av området. De gamla industrikvarteren från början av 1900-talet i Norra Sorgenfri är på väg mot en spännande resa från småskalig industristad till en modern och kreativ mötesplats. Bostadsområdet ligger nära Zenith koloniträdgårdar med färggrann grönska och runt hörnet syns de vackra sekelskifteshusen.


Entré/Hall:
Mattlackad ekparkett med grå klinker vid entrén och vitmålade väggar. Förvaringslösning framgår av lägenhetenss planritning. Hatthylla och säkerhetsdörr i alla lägenheter.

Badrum
Helkaklade vita väggar med grått klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter. Duschvägg, spegelskåp och bänkskiva av ljusgrå mönstrat laminat.

Kök Mattlackad ekparkettgolv. Vitmålade väggar med vitt kakel över diskbänk.
VITVAROR: Spis med induktionshäll, ugn, spiskåpa, vit kyl och frys, diskmaskin och mikrovågsugn.
KÖKSINREDNING: Vit köksinredning. Bänkskiva av mörkgrå laminat.

Rum Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob eller garderob, se lägenhetens planritning.Övrigt
CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING Finns på gården.

PARKERING/ /BILPOOL. Parkering kommer att finnas i närliggande P-hus. Medlemskap i bilpool ingår i 10 år.
FÖRRÅD Finns på vinden.
INTERNET/TV/TELEFONI MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV) VARMVATTEN/KÄLLSORTERING I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. Källsorteringen är gemensam för hela området och finns mellan kvarteren. En återvinningscentral, ReTuren, att finns i området där man kan lämna flera typer av avfall och det finns även möjlighet att byta saker. Alla bostäder i området är utrustade med avfallskvarnar. Avfallet hämtas upp från de underjordiska tankarna och omvandlas sedan till biogas.

BALKONG finns

SERVICE Från norra Sorgenfri är det nära in till stadskärnan, Möllan samt Värnhem. Du tar dig snabbt med cykel och kollektivtrafik. I närområdet finns förskolor, grundskolor och matbutiker. Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten.

OBS bilderna är referensbilder för att se ytskikt och är inte från den aktuella lägenheten

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Utmätningsförsök eller skuldsanering godkänns inte. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.