Lugna Gatan 38, Malmö

Malmö, Norr, Lugnet

8 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Möjlighet till tidigare inflytt.

Hyresinformation
I hyran ingår värme, vatten och kabel-TV.

Omgivning
Mitt i city, i Lugnet, med Triangeln som granne, ligger Victoriahus - ett kvalitativt seniorboende för dig som värdesätter hög service, social gemenskap och fina omgivningar.
Lägenheterna i Victoriahus är välplanerade med god tillgänglighet i olika storlekar från 55 och till 92 kvadratmeter. Fullt utrustat kök samt balkong, dusch och bad finns i alla lägenheter.

Huset byggdes 1989 och ritades av arkitekten Kurt Hultin, Thorsten Roos Arkitektkontor AB.

Hissen går ner i trädgården som är stor, grön och helt privat. Stora gräsmattor, vackra planteringar och träd gör den mycket uppskattad bland de boende.

Lägenheter i Victoriahus kan sökas av dig som är 55+ och som inte längre har hemmavarande barn. Åldern bedöms utifrån huvudsökanden.

Victoriahus ligger på Lugnet i anslutning till Malmös gågata och Triangelns köpcenter med tåg- och bussförbindelser.

Service
På Victoriahus finns många möjligheter till aktiviteter och du som vill kan bli del av en social gemenskap. Gemenskapslokaler att använda till aktiviteter och hobbies, i trädgården finns egen boulebana och i källaren har du fri tillgång till bastu och fritidslokal för motion. Dessutom finns en gästlägenhet med två rum att hyra vid besök. Receptionen är bemannad och öppen måndagar-fredagar. Tvättstuga finns i källaren, nås direkt via hissen.

Com Hems basutbud av kabel-TV. I fastigheten har du två val av bredband, Bredbandsbolaget och Com Hem. Du väljer vilket bredbandsbolag du vill skriva avtal med och kontaktar bolaget själv.

Allmän
Uthyres i befintligt skick.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 55 år
  • Antal boende: 1 - 2
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran. Alternativt kunna uppvisa kapital motsvarande 3 årshyror och minst 50% av inkomstkravet

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du och eventuell medsökande vara minst 55 år och inte ha några hemmavarande barn. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.
Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Volito tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.

Hyresvärden kräver att köande, medköande eller ombud har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten.
Du måste personligen besöka Volitos kontor för att teckna avtal. Medtag id-handling.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning och pension.
Bostadstillägg för pensionärer godkänns från det år man fyller 65.
A-kassa godkänns.
Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, visstidsanställning (medlemskap i A-kassa krävs), långtidsvikariat eller projektanställning.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte provanställning, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning eller timanställning.
Hyresvärden godkänner inte heller bostadsbidrag, försörjningsstöd, etableringsersättning eller etableringsstöd som inkomst.
Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras.
Hyresvärden godkänner inte kontantlön. Fullmakt vid kontraktsskrivning godkänns ej.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer, en 5:a för max 6 personer och en 6:a för max 7 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina tre senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t ex beslut/intyg från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen kommer att krävas.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.