Smedmästarebyn 3A, Malmö

Malmö, Väster, Bunkeflostrand

5 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

En stor ledig 1rok i vårt attraktiva nyproducerade område. Lägenheten har smart förvaringslösning. Den öppna planlösningen i vardagsrum och kök lyses upp av bra ljusinsläpp. Den inglasade balkongen intill erbjuder en fantastisk utsikt. Kvarteret består av två bostadshus med åtta och fyra våningar och lägenheter med 1-3 rum och kök. Huset har en trevlig innergård med grillplats. Kvarteret omges av större grönytor som ger möjlighet till rekreation och odling sommartid och pulkaåkning vintertid.

Vårt kvarter ligger på ett läge med bra förutsättningar för att transportera sig med cykel och kollektivtrafik. Inom kvarteret finns trygg och säker cykelförvaring i låsbart fristående förråd. Även plats för två stycken lådcyklar. Medlemskap gäller i tio år för bilpool och det finns en bilpoolsplats.

OBS: Denna lägenheten hyrs ut via ritning och bilder på lägenheten kommer skickas till alla sökande.

Se exempelbilder. Avvikelse kan förekomma.

Lägenheten
Hall
Färg väggar: Vit
Golv: Klinker/parkett
Förvaringsmöjligheter: Klädkammare/förråd i lägenheten

Kök
Utrustning: Kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spiskåpa, spishäll
Färg på köksinredning: Vit
Färg väggar: Vit
Golv:Parkett
Plats för matbord: Ja

Vardagsrum/kök/sovdel (öppen planlösning)
Färg väggar: Vit
Golv:parkett

Badrum
Utrustning: Dusch, tvättmaskin/torktumlare
Väggar: Kakel
Golv: Klinker

Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja
Förråd: I lägenheten
I hyran ingår: Kabel-TV, värme, låsbart cykelförråd

Övrigt
CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården i annan byggnad.

PARKERING/BILPOOL
Ja, se ovan.

FÖRRÅD
Finns i lägenheten

INTERNET/TV/TELEFONI
Levereras via MKB Net

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. I fastigheten finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

BALKONG
Ja, se planritning.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten

Inflyttning
2020-07-16. Lägenheten står tom så möjlighet att finns för tidigare tillträde finns.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Utmätningsförsök eller skuldsanering godkänns inte. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.