Styrbordsgatan 2, Malmö

Malmö, Väster, Limhamns hamnområde

15 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Här är boendet för dig och familjen som gillar småstadskänsla och närheten till havet! På ett av Malmös mest attraktiva lägen växer en helt ny stadsdel fram. Här finns idag en varierad bebyggelse, stadsdelspark med lekplats, skola, förskolor, matbutik, vårdcentral och apotek. Kajpromenaden håller på att rustas upp och det kommer att bli fler parker och ett torg. Vårt kvarter består av 169 lägenheter med 1-5 rum kök. Det ligger på behagligt gångavstånd till Limhamn centrum, sköna havsbad och vidsträckta grönområden. Fastigheten är kringbyggd runt en trivsam grön innergård med gott om plats för lek, gemenskap och avkoppling. Det finns en pergola med sittplatser, grillplats, ett gungdjur och en sandlåda. De flesta lägenheterna har balkonger och det finns cykelparkering både inne och ute.

Lägenheten

Hall
Färg väggar: Vita målade.
Golv: Innanför lägenhetsdörren ligger ca 1,5 kvm mörkt klinker som sedan övergår i ekparkett.
Förvaringsmöjligheter: Garderob.

Kök
Utrustning: Ugn, spis med induktionshäll, spiskåpa, diskmaskin, vit kyl och frys.
Färg på köksinredning: Vita släta skåpluckor, bänkskiva av grå laminat, vitt kakel som stänkskydd.
Färg väggar: Vita målade.
Golv: Ekparkett.
Plats för matbord: Ja.

Vardagsrum
Färg väggar: Vita målade.
Golv: Ekparkett.

Sovrum 1
Färg väggar: Vita målade.
Golv: Ekparkett.

Sovrum 2
Färg väggar: Vita målade.
Golv: Ekparkett.
Förvaringsmöjligheter: Skjutdörrsgarderob.

Badrum
Utrustning: Handfat, handdukstork, wc, dusch med duschdörrar, tvättmaskin, torktumlare, bänkskiva av grå laminat och vita överskåp.
Väggar: Vitt kakel.
Golv: Mörkt klinker.

Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja.
Förråd: I källare.
I hyran ingår: Kabel-TV, värme

Balkong, uteplats och fransk balkong i lägenheten.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten

Inflyttning
Det datum som presenteras i Ledig fr.o.m. är det datum som vi skriver kontrakt från.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas. Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran. Godkänt kapital kan t.ex. vara kapital på banken eller kapital i form av bostad som ska säljas, minus lån på bostaden.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Inte heller godkänns utmätningsförsök eller skuldsanering. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.