Glasblåsaregatan 15A, lgh B1-1302, Malmö

Malmö, Väster, Limhamns hamnområde

3 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Med möjlighet till tidigare inflyttning!

I det här projektet kan du söka max 10 lägenheter samtidigt.

Det kommer inte ges möjlighet till fysisk visning. Här är länk till digital visning av exempellägenhet:
https://my.matterport.com/show/?m=veahcJqbDU7


I hyran ingår:
Värme, vatten, Tv basutbud, brandvarnare, fuktvarnare.

Limhamn har idag växt till ett av Malmös mest populära bostadsområden. Med närheten till kontinenten, lugnet i grannskapet och havet inpå husknuten hittar vi småstadspulsen i Länshems nya bostadskvarter. Här finns apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, butiker, restauranger och caféer samt förskolor och grundskola. En promenad bort finns både gymnasium och högskola. Oavsett transportsätt är det smidigt att ta sig in till centrala Malmö.

Projektet består av 80 lägenheter av varierande storlekar för singelhushållen och sambos såväl som för storfamiljen, med en verksamhetslokal i bottenplan.

Lägenheter för alla behov
Kvarteret där Konstgjutaren 3 ingår kommer till stor del att bestå av bostäder men även en lokal. Lägenheterna har storlekar som sträcker sig från 35 till 89 kvadratmeter och består av 1-4 rum och kök. Fastigheten är rökfri.

Rummen har genomgående vitmålade väggar och ekparkett, med klinker vid hallens entré. Badrummen har helkaklade vita väggar och grå klinker på golvet. Tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin, ingår.

Köket har vit köksinredning med diskmaskin, varmluftsugn och spis med glaskeramikhäll samt bänkskivor av mellangrå laminat. Kyl och frys, alternativt kombinerad kyl-frys för de mindre lägenheterna, finns och köken har förberett utrymme för mikrovågsugn.

Kvarteret blir kringbyggt med en fin grön innergård för lek, gemenskap och avkoppling. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. Parkering finns att hyra i området. Möjlighet till bilpool finns. Det finns gott om cykelplatser i direkt anslutning till byggnaderna.

Lägenheter:
Totalt 80 lägenheter samt en verksamhetslokal.
• 12 st 1 rum och kök, 35 – 55 kvm
• 31 st 2 rum och kök, 47 – 72 kvm
• 29 st 3 rum och kök, 72 – 89 kvm
• 9 st 4 rum och kök, 89 kvm

Planerad inflyttning:
Etappvis från maj 2020.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 4
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Länshem, tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, föräldrapenning med annan godkänd inkomstkälla i grunden, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning med anställning i grunden, CSN och pension. A-kassa godkänns om du har minst 120 dagar kvar vid inflyttning.
Anställningsform kan vara tillsvidareanställning och visstidsanställning. Provanställning kan godkännas om din arbetsgivare skriftligt kan garantera fortsatt anställning efter provanställningens slut.
Om inte inkomsten räcker till kan bostadsbidrag/bostadstillägg, barnbidrag och underhållsbidrag/underhållsstöd tillgodoräknas. Hyresvärden godkänner kapital som inkomst om du tjänar minst 80% av inkomstkravet. Kapitalet ska då uppgå till minst 6 gånger årshyran. Hyresvärden godkänner även borgensman om du tjänar minst 80% av inkomstkravet. Borgensmannen årsinkomst ska vara minst 4 gånger årshyran.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte timanställningar, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, etableringsersättning, föräldrapenning utan anställning i grunden, utvecklingsersättning, försörjningsstöd eller etableringsstöd. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Hyresvärden godtar inte deposition. Inga betalningsanmärkningar, utmätningsförsök, skulder eller skuldsanering accepteras. Hyresvärden godkänner inte kontantlön.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer, en 5:a och en 6:a för max 6 personer.

Intyg som styrker din inkomst:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina tre senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller CSN kommer att krävas.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.