Thulehemsvägen 10, Lund

Lund, Lund tätort, Vipelyckan

2 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

På Thulehem finns denna fina, trivsamma 1-rumslägenhet med inglasad balkong.

I hyran ingår: värme, vatten, fri parkering på området, bredband, tvättmaskin & diskmaskin. Elektricitet tillkommer.


Välkommen till Thulehem!
Thulehem ligger i ett lummigt och lugnt parkområde på Vipelyckan i Östra Lund. Lägenheterna, som är i storleken 1-4 ROK, är ljusa och fräscha med modern utrustning. Hyresfastigheterna är i två våningar, utan hiss, och alla lägenheter har balkong i söderläge. På Thulehem bor man i hyresrätter vilket innebär att du inte behöver någon insats för ditt boende.

Thulehem är och ska inte vara ett vanligt seniorboende. Här värnar vi om god boendemiljö med ett stort utbud av gemensamhetsaktiviteter. Genom Thulehems Intresseförening anordnas olika aktiviteter, föreläsningar och utflykter. Målgruppen är aktiva personer i åldrarna 55+.

Vipegården, Thulehems hjärta och stolthet, är en gammal skånelänga som inrymmer bland annat restaurang, bibliotek, sjuksköterskemottagning och lobby. Restaurangen, som endast är till för de boende, deras släktingar och vänner, serverar måndag-torsdag tvårätters måltid och fredag-söndag en trerätters måltid för en billig peng. Måltiderna är alltid tillagade med de bästa råvaror och mycket känsla. Föredrar ni att sitta lite mer avskilda vid kalaset finns festmatsal att låna.

Ingår i hyran:
Värme
Vatten
Bredband med tv + IP-telefoni (T1-bas 17 kanaler)
Källarförråd
Diskmaskin
Persienner
Parkeringsplats (i mån av tillstånd och plats)
Cykelförråd
Subventionerad lunch i vår restaurang
Tillgång till sjuksköterska
Möjlighet att utnyttja våra gemensamhetslokaler – bastu och motionslokal mm.
Tvättstuga i källare samt kombi-tvättmaskin i lägenhet ingår.
Det finns även 7 st. tvättstugor på området.

Tillkommande kostnader:
Hushållsel
Försäkring
Eventuell fast telefoni.

Extra:
Carport
Garage
Kolonilott
Extra förråd
Observera att ev. kö kan förekomma!

Ingår ej:
Inglasad balkong
Markiser

Dörröga, säkerhetskedja och/eller säkerhetslås
Detta är ej lägenhetstillbehör utan bekostas och/eller underhålls av innevarande hyresgäst.

Dokument

Ritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 55 år
  • Antal boende: 1
  • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • Försäkringskassa
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du och eventuell medsökande vara minst 55 år och inte ha några hemmavarande barn. Du ska kunna visa upp minst 3 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Thulehem, tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Hyresvärden kräver att köande har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning och pension. Om inte inkomsten räcker till kan bostadstillägg tillgodoräknas.

Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, visstidsanställning, provanställning eller långtidsvikariat. Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte frilansuppdrag, projektanställning eller timanställning. Hyresvärden godkänner inte heller bostadsbidrag, försörjningsstöd, etableringsersättning eller etableringsstöd som inkomst. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras. Hyresvärden godkänner inte kontantlön.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina tre senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst ex beslut/intyg från Försäkringskassan kommer att krävas.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.