Lertegelvägen 61, lgh 18-1203, Malmö

Malmö, Söder, Oxievång

50 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Nu börjar uthyrning av etapp 3 i Trianons nyproduktion Oxie station. Denna etapp innefattar 62 lägenheter i tre huskroppar och har inflyttning i april-juli 2020.

I det här projektet kan du söka max 10 lägenheter samtidigt. Lägenheterna hyrs ut på ritning vilket innebär att någon visning i lägenheterna inte kommer att kunna ges före inflytt. Titta på den bifogade planritningen för att skapa dig en uppfattning av lägenheten.

I hyran ingår värme, kallvatten, kabel-TV och bredband från Com Hem. El och varmvatten debiteras individuellt utifrån förbrukning.

Lägenheterna i etapp 3 finns med 1-3 rum och kök. Alla lägenheterna har öppen planlösning med vitmålade väggar och parkettgolv. Badrummet har kaklade väggar, golv med klinker och handdukstork. Köksdelen är ljus och modern med bänkskiva i laminat.

Husens fasader är i tegel och ljus puts vilket gör att det passar fint in i omgivningen. Hus 3 är i suterräng med gatuentréer mot Tegelbruksvägen i norr och gårdsentréer ner mot söder

Området Oxie station som nu växer fram ligger nära centrum och bara någon minuts promenad från tågstationen. Ett perfekt läge för dig som pendlar. Men Oxie erbjuder så mycket mer. Här finns matbutiker, barnomsorg, skolor och vårdcentral. Gillar du att vara ute i naturen har du nära till Käglinge rekreationsområde och Oxie Backar. Flera golfbanor finns också i närområdet.

P-plats finns att hyra via separat kö, dock i mån av plats.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 2
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Du ska kunna visa minst 9 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.

Det krävs att du har inkomst från anställning, eget företag, pension eller sjukersättning. Sjuk-/föräldrapenning godkänns endast om du har en anställning i grunden. CSN godkänns endast om borgensman finns.
Som komplement till inkomst räknas bostadsbidrag/tillägg, barnbidrag, underhållsbidrag och studiemedel. A-kassa godkänns om du har minst 9 månader kvar av dina dagar från inflyttningsdatum.

Hyresvärden godkänner att du har max 2 betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna om skulden är reglerad.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Om inkomsten inte räcker till kan hyresvärden godta borgensman som uppfyller krav och inkomst.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte provanställning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, etableringsersättning och försörjningsstöd.

Du får inte ha några oreglerade skulder. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Goda referenser från tidigare boende krävs.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten eller CSN. Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.