Mariehällsvägen 4, Helsingborg

Helsingborg, Helsingborg tätort, Mariastaden

3 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


OBS! Bilderna i annonsen är exempelbilder på interiör.


Hushållsel ingår inte i hyran utan aviseras månadsvis via hyresavin.
Värme och vatten ingår i hyran.

Eget abonnemang tecknas av hyresgäst för val av tv, bredband o telefoni via Öresundskraft Stadsnät.

Fastigheterna är ritade av Arne Jönsson, Arkitektlaget Helsingborg och präglas av ljus, rymd, funktion och hög kvalitet på material.
Samtliga lägenheter är genomgående med fönster i minst två väderstreck och med tillgång till balkong/uteplats/loftgång.

Mariastaden
Mariastaden ligger mitt emellan stad och landsbygd. Här finns hästgårdar och lantbruk runt ena knuten och city runt den andra. Mariastaden är för dig som uppskattar ett aktivt liv med många möjligheter: det är nära till Pålsjö skog med tennisbanor, löparspår och vandringsleder, nära till stranden och till Helsingborgs centrum.
Kommunikationerna är mycket goda: från Maria Station når du Knutpunkten (Helsingborg Central) på sex minuter med pågatåg. Det går även buss till centrala Helsingborg (Knutpunkten) för vidare färd till resten av Skåne och Sverige eller Danmark och världen. Du cyklar enkelt och säkert på cykelvägarna. Med bil når du snabbt motorvägarna E6 och E4.

Förskola och skola
I Mariastaden finns flera förskolor och grundskolor från förskoleklass och uppåt. Dessa drivs i såväl kommunal som privat regi. Det finns skolor med särskilda pedagogiska inriktningar samt skolor för barn med särskilda behov. En ny skola F-9 planeras i stationsområdet och beräknas öppna 2018.

Service
I Mariastaden finns servicebutiker för dagligvaror. Våren 2017 öppnades ICA Supermarket i närheten av Mariaporten. Där finns även annan handel och service, så som gym och apotek.

Bo i Mariaporten
Här är ditt nya hem utformat med omsorg och kvalitet. Fasaden i tegel harmonierar med de kopparskimrande balkongerna. Huskropparna binds ihop av trapphus i glas och högblanka fasadskivor. På gården finns miljöhus och förrådshus i låga byggnader, samt gemensamma uteplatser och lekplats. Lägenheterna nås via loftgångar med maximalt tre lägenheter som delar på en loftgång.

Lägenheterna
Ljus, rymd, kvalitet och funktion präglar lägenheterna. Här finns väl tilltagna ytor för såväl umgänge som privatliv. Varje lägenhet har rymliga förvaringsutrymmen med garderober, förråd och/eller klädkammare, badrum med tvättmaskin och torktumlare och kök i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum.
Om förråd inte finns i lägenheten finns det i förrådshus på gården. Samtliga lägenheter har fönster i minst två väderstreck.
Ett flertal lägenheter har egen balkong utöver loftgång som också kan utnyttjas som uteplats, särskilda föreskrifter gäller.

Vardagsrum
Golv i ekparkett, vitmålade väggar, fönster i trä, fönsterbrädor i stenmaterial.

Kök
Vita, släta skåpluckor med beslag i borstad stål. Kyl och frys i fullhöjd i lägenheter med 3 och 4 rok. Kombinerad kyl/frys i lägenheter med 2 rok. Diskmaskin. Spis med ugn och glaskeramikhäll. Högskåp/skafferi i de flesta lägenheter.

Badrum
Helkaklade väggar i vitt kakel, grå golvklinker. Tvättkommod med förvaring. Badrumsskåp med spegel. Duschhörna med glasdörrar. Handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk i laminat. Väggskåp.

Förvaring
Klädkammare och förråd alternativt endast klädkammare i bostaden. De lägenheter som inte har förråd i bostaden har tillgång till förråd på gården. Ytterligare förrådsutrymmen finns att hyra. Garderober i kapprum och sovrum. Städskåp.
Förråd för cykel och barnvagn på gården.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 2
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.

Du ska ha för avsikt att använda lägenheten som permanentbostad och stadigvarande bo och folkbokföra dig på lägenhetens adress. Du ska därmed på begäran kunna intyga att äganderätt i annan permanentbostad (bostadsrätt eller villafastighet) upphört eller kommer att upphöra i nära anslutning till inflyttningsdatum. Du som är kontraktsinnehavare i annan hyreslägenhet ska intyga att det hyresförhållandet upphört eller kommer att upphöra senast i samband inflyttningsdatum.

Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.

Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Newsec tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.

I det fall visning av lägenheten erbjuds, ska du, din medsökande eller ombud ha varit på visningen

Har du föräldrapenning, sjukpenning eller rehabiliteringsersättning kräver hyresvärden att du har en anställning att gå tillbaka till.

Hyresvärden godkänner:
lön från anställning/eget företag, aktivitetsersättning, föräldrapenning med anställning i grunden, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning, CSN och pension.
A-kassa godkänns.

Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, visstidsanställning, provanställning, långtidsvikariat, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning, timanställning eller projektanställning.

Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, bostadsbidrag, bostadstillägg, underhållsbidrag/stöd tillgodoräknas.

Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
inkomst från försörjningsstöd, aktivitetsstöd, etableringsersättning eller utvecklingsersättning och inte heller kontantutbetald lön.

Föräldrapenning, sjukpenning eller rehabiliteringsersättning där ingen anställning finns att gå tillbaka till godkänns inte.

Hyresvärden godtar inte borgen, kapital eller hyresdeposition.

Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras.

Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. Grundregeln är att en 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a (minst 60 kvm) för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer, en 4:a för max 6 personer och 5:a eller 6:a för 8 personer.

Intyg som styrker din inkomst ska laddas upp på din sida.

Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten eller CSN.
Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Mer information om vart intygen ska laddas upp finner du om du loggar in på Min sida på boplatssyd.se.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.