Sleipners gata 3A, Malmö

Malmö, Väster, Hyllievång

107 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

I kvarteret Hermod på Hyllie Allé har MKB tre hus med industriell och modern karaktär varav ett gårdshus. Husen inrymmer 53 mindre lägenheter med ytsmarta planlösningar. De flesta är enrumslägenheter, en del med loft och etagevåning. Husen reser sig fyra och fem våningar ut mot gatan medan gårdshuset har tre våningar med en lägenhet per våning. På gårdshusets tak finns en gemensam terrass att nyttja för de boende i Hermod.

Hermod ligger nära köpcentrat Emporia med mer än 200 butiker, restauranger och caféer. Det finns, systembolag, apotek och matbutiker. Vid stationstorget finns en hållplats för Citytunneln och här stannar också både stadsbussar och regionbussar. Inom området finns parkeringshus och flera utomhusparkeringar. I ett av de norra kvarteren längs Hyllie allé ska en förskola uppföras med plats för 80 barn. Mellan förskolan och Tygelsjöstigen planeras också en allmän lekplats. I Hyllie finns anläggningar för styrketräning och olika gruppträningar, det är också nära till Bellevuestadion och nya Hylliebadet.

Hall/Matplats
Golv: Mattlackad ekparkett med infälld dörrmatta
Vägg: Vit målad. Förvaringen ryms bakom 3 st skjutdörrar varav
den ena har spegel. Plats för matbord invid fönster.

Kök/Vardagsrum
Golv: Mattlackad ekparkett
Vägg: Vit målad.
Vitvaror: Diskmaskin, spis med induktionshäll, delad kyl/frys och inbyggd mikrovågsugn. Köksinredning med vita köksluckor. Utdragslådor. Stänkskydd i rostfritt. Bänkskiva i rostfritt.

Badrum
Golv: Svartgrå klinker.
Vägg: Svartgrå kakel på två väggar, övriga två väggar är vitmålade.
Glasdörrar till dusch, spegelskåp med integrerad belysning, förvaring under tvättställ.

Övrigt
CYKEL Det finns 2 stycken cykelplatser per lägenhet, cirka 50 stycken på
gårdsplanen utomhus och 80 platser i källaren. Cykelverkstad i källarplan.

INTERNET/TV/TELEFONI
I huset finns bredbandstelefoni och MKB Net.

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. I huset finns ett utrymme för källsortering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I bottenplan finns en tvättstuga i modern tappning. Det finns också en takterrass på gårdshuset samt en cykelverkstad i källarplan.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst en och halv (1,5) gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande minst fem (5) årshyror och en inkomst efter skatt som är minst en halv (0,5) gånger månadshyran.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Även den medsökande ska då uppfylla hyresvärdens krav på inkomsttyp och skulder mm.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Utmätningsförsök eller skuldsanering godkänns inte. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.