Kungsleden 60B, Örkelljunga

Örkelljunga, Eket

1 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


Inflyttning enligt överenskommelse.

Örkelljungabostäder kommer att bygga tre nya parhus i centrala Eket, med placering på Prästbacken mitt emot skolan. Eket ligger strax söder om Örkelljunga med närhet till allmänna kommunikationer och vacker natur.

Lägenheterna ligger endast ett stenkast från skola, belyst motionsspår med kommande utegym. En livsmedelsbutik har även etablerat sig i Eket, Livs (Automatbutik).
I närområdet inryms även en 27 håls golfbana, kulturhistoriska Ingeborrarpsgården och fina strövområden.

Projektet inrymmer totalt 16 lägenheter i 3 etapper. I detta skede kommer vi endast att bygga etapp 1. Framtiden får utvisa när vi fortsätter med etapp 2 och 3.

Till lägenheterna ingår även en egen lite tomt med altan, gräsmatta samt infart med parkering. Detta innebär att man sköter sin egen lilla tomt, när det gäller bl.a. gräsklippning, rabatter samt snöskottning på sin infart. På baksidan av varje lägenhet finns även ett kallförråd på ca 4 kvm.

Alla lägenheter kommer att förses med en egen värmekälla i form av en frånluftsvärmepump. På detta sätt kan man själv bestämma sin temperatur i lägenheten. Värmen sprids i lägenheten via ett golvvärmesystem.

Lägenheterna är målade i ljusa färger med parkett i alla rum. Badrummet är helkaklat och inrymmer även kombimaskin med tvätt & tork. Hyran är en sk. kallhyra, där hyresgästen själv betalar sin värme. Hyresgästen kommer att stå för eget el- och vatten-abonnemang.

Örkelljungabostäder är ett kommunalt bostadsbolag som grundades på 60-talet. Vi är ett litet bolag med drygt 129 lägenheter i sex fastigheter i centrala Örkelljunga samt Eket. Vårt uppdrag är att främja bostadsförsörjningen i Örkelljunga kommun och vi har för avsikt att på sikt utöka antalet lägenheter. Att bo i en hyreslägenhet är ett flexibelt sätt att bo och du kan flytta på tre månader om din livssituation skulle förändras. Du slipper oroa dig oväntade kostnader, amorteringar och du kan känna dig bekväm och trygg i att ha någon som förvaltar din bostad.

Det bor ca 10 000 invånare i Örkelljunga kommun. De allra flesta uppskattar en trevlig och harmonisk miljö där olika generationer trivs tillsammans. Naturen i vårt område är vacker och bjuder på spännande äventyr, lugna vatten och härliga utflykter i det fria. Här finns möjligheter till alla sorters fritidsintressen, med både kulturella och sportsliga inslag. Att bo i Örkelljunga innebär att du har större städer på pendlingsavstånd med bra kommunikationer.

P.S Då trädgården är nylagd kommer gräset ev inte vara färdigväxt vid ett ev inflytt. Verkligheten kommer att skilja sig mot bilden som finns i annonsen. I verkligheten kommer husen att bl.a. vara ljusgråa.


Örkelljungabostäder reserverar sig mot ev felskrivningar.

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 3
 • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Borgensman
 • Kapital
 • Deposition
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.
Hushållets sammanlagda inkomst ska vara relevant i förhållande till hyran. Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.

Hyresvärden kräver att köande, medköande eller ombud har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
lön från anställning, sjukpenning, sjukersättning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, inkomst av kapital och studielån/CSN.
Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg tillgodoräknas.
Hyresvärden kan godta kapital, deposition samt borgensman som uppfyller krav och inkomst.

Hyresvärden godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
etableringsersättning, etableringsstöd, försörjningsstöd, utmätningsförsök eller skuldsanering.
Du får inte ha hyresskulder eller andra skulder till Örkelljungabostäder eller annan fastighetsägare.

Du måste ha goda boendereferenser.
Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 6 personer. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Du måste ladda upp intyg som styrker din inkomst.
Exempel på intyg är nyutfärdat (max två månader gammalt) anställningsintyg eller anställningsavtal och dina tre senaste lönespecifikationer, alternativt andra beslut/intyg från t ex Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare, måste du kunna visa upp minst en lönespecifikation från din nuvarande arbetsgivare.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a den senast godkända och inlämnade deklarationen till Skatteverket, aktuell resultat- och balansrapport, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.