Köpenhamnsvägen 93E, Malmö

Malmö, Innerstaden, Fridhem

15 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


Välkomna hem till denna vackra våning med genomgående Junkers trägolv. Stor möblerbar balkong med solnedgång. Genomgående vackra material. Lägenheten är modern, välplanerad och gediget byggd.
Potatisåkerns bågformade huskroppar och friliggande stadsvillor fungerar som en länk mellan havet och den bakomliggande staden. Husen har lånat drag från de sekelgamla patriciervillorna i omgivningarna.

Lägenheten målas och golv slipas till ny kund, om man önskar det.

Lägenhet
Hall
Färg väggar: ljus färg
Golv: ljus klinker
Förvaringsmöjligheter: ja

Kök
Utrustning: Diskmaskin, hel kyl/frys, fläkt, spishäll och ugn
Färg på köksinredning: massiv kökrsbärsträ
Färg väggar: ljusa väggar
Golv: junkers trägolv
Plats för matbord: ja

Vardagsrum
Färg väggar: ljus färg
Golv: junkers trägolv

Sovrum 1
Färg väggar: ljus färg
Golv: junkers trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja, klädkammare

Sovrum 2
Färg väggar: ljus färg
Golv: junkers trägolv
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 3
Färg väggar: ljus färg
Golv: junkers trägolv
Förvaringsmöjligheter: nejBadrum 1
Utrustning: dusch
Väggar: kakel
Golv: klinker

Badrum 2
Utrustning: badkar
Väggar: kakel
Golv: klinker

Tvättstuga


Övrigt
Säkerhetsdörr: ja
Förråd: ja
I hyran ingår: Kabel-TV, värme, vatten


Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 6
  • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas.
Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet och redan har kontrakt i en annan MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.