Salongsgatan 7, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

15 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Välkomna till Salongsgatan 7.
Lägenhet med påkostade material. Lugnt och trivsamt boende. En halv trappa upp (hiss från markplan) i fastigheten ligger denna lägenhet med hög standard på samtliga material så som genomgående trägolv, köksinredning av massiv trä i körsbär samt svarta granitbänkskivor. Helkaklade badrum ett med dusch och ett med badkar. Separat tvätt avdelning med goda förvaringsmöjligheter och två klädkammare. Lägenheten är ombyggd så tidigare "allrum" är idag ett sovrum, totalt tre sovrum.
Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som avdelas till viss del av en köksö. Härifrån når man också uteplatsen som vetter in mot gården. I fastigheten finns en takterass, där man kan grilla och umgås.
Ett mycket trevligt boende i lugn skön miljö. Fastigheten ligger utmed kanalområdet. Garage finns att hyra i intill liggande fastighet.


Denna lägenhet är tillgänglig för inflyttning den 1/3 om man vill flytta in då.


Bredband/TV/Telefon
I huset finns MKB-net där du har möjlighet att välja bland åtta olika leverantörer. Vad det gäller TV ingår ett mindre utbud av kanaler, vill man ha fler får man kontakta Connect-tv som har fem olika leverantörer med olika paketlösningar. Det är bredbandstelefoni i huset.

I detta hus är det individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukningen. Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.

Kök
Utrustning: Köksö med spishäll, rostfri fläkt och diskmaskin, kyl/frys, Micro och ugn.
Färg på köksinredning: Körsbär
Färg väggar: Ljusgrå
Golv: Ljusa trägolv
Plats för matbord: Ja, öppen planlösning

Hall
Färg väggar: Ljus grå
Golv: Ljusa trägolv
Förvaringsmöjligheter: Ja, klädkammare

Vardagsrum
Färg väggar: Ljus grå
Golv: Ljusa trägolv

Sovrum 1
Färg väggar: Ljus grå
Golv: Ljusa trägolv
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 2
Färg väggar: Ljus grå
Golv: Ljusa trägolv
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 3
Färg väggar: Ljus grå
Golv: Ljusa trägolv
Förvaringsmöjligheter: Ja, klädkammare

Badrum 1
Färg väggar: Blå mosaik
Golv: Svart klinker

Badrum 2
Färg väggar: Blå mosaik
Golv: Svart klinker
Utrustning: badkar

Separat tvättrum i lägenheten.

Övrigt: Stora fönsterpartier och högt i tak. Vi erbjuder även våra kunder tillgång till en gästlägenhet 400:-/natten. Lägenheten finns i samma fastighet.
Säkerhetsdörr: Ja, Förråd i källare: Ja, Garage: Ja

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.