Hamnallén 18, Lomma

Lomma

27 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


Etta med fransk balkong på första våningen.
Lägenheten hyrs ut i befintligt skick.

Hyresinformation
I hyran ingår värme, kallvatten och kabel-TV. Debitering för varmvatten tillkommer. Lägenheten har utrustning för individuell mätning av varmvattenförbrukningen. Förbrukning debiteras separat som tillägg utöver den vanliga hyran. Hyran avser 2019 års hyresnivå.

Fastigheten
Lomma hamn är ett mycket attraktivt område nära vatten. Läget vid så väl öppen strand som en skyddad hamn ger förutsättningar som är unika även i en kustregion som sydvästra Skåne.

Lägenheterna har helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk och överskåp. Badrummet har duschplats med rundade duschväggar av härdat glas och elektrisk handdukstork.
Köken är ljusa med vita luckor och parkett på golvet. De är utrustade med diskmaskin och spis med keramik häll och varmluftsugn. Överskåp förberett för placering av egen mikrovågsugn.

Lägenheterna har bra förvaringsmöjligheter i lägenheten och de är utrustade med lägenhetsaggregat för ventilation och värmeåtervinning.

Omgivning
Lomma kommun är en av Sveriges mest växande kommuner. Kommunens läge nära Lund, Malmö och Öresund är givetvis en av orsakerna till detta men även kommunens egna egenskaper gör det mycket populärt att bo här. Centralorten Lomma har under de senaste åren genomgått stora förändringar då industrimark i hamnen omformats till bostadsmark.

Kommunikationer
Fastigheten ligger i centrala Lomma med närhet till handel och service. Havet och Lommas badstrand ligger en kort promenad bort.

Buss 132 till Malmö stannar på gatan.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 2
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Krav som hyresvärden ställer:
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran. För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara väl anpassat till lägenhetens storlek, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. I och med att du sökt lägenhet så ger du Stena Fastigheter tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Inga betalningsanmärkningar eller hyresskulder accepteras. Lägenheten ska upplåtas som huvudsaklig bostad till hyresgästen och hyresgästen ska vara folkbokförd i lägenhet. Hyresvärden kräver att köande, medsökande eller ombud har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, aktivitetsersättning, föräldrapenning med anställning i grunden eller som övergår till A-kassa, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning, CSN, A-kassa och pension. Bostadstillägg kan tillgodoräknas inkomsten. För lägenheter i Lomma och Bjärred, godkänner hyresvärden Kapital som inkomst under förutsättning att det motsvarar tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet.

Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, långtidsvikariat, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning, timanställning eller projektanställning. Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år så att deklarerad inkomst syns i kreditupplysning.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte försörjningsstöd, aktivitetsstöd, etablerings- eller utvecklingsersättning. Inte heller godkänns barnbidrag, underhållsbidrag/-stöd eller bostadsbidrag. Hyresvärden godkänner inte kontantutbetald lön eller ersättning och all inkomst ska kunna styrkas genom kontoutdrag från bank. Kredit- och referensupplysning tas alltid på de sökande som erbjuds hyreskontrakt. Hyresvärden godtar inte borgen eller deposition som inkomst. Inga betalningsanmärkningar, oreglerade skulder eller skuldsanering accepteras.

Hyresvärden godkänner inte så kallat generationsboende, alltså att föräldrar och vuxna barn skriver på hyreskontrakt tillsammans för en gemensam lägenhet. Inte heller godkänns kontantutbetald lön.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara väl anpassat efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer o.s.v.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex. beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten eller CSN. Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.