Skräddarebyn 12C, lgh 110, Malmö

Malmö, Väster, Bunkeflostrand

75 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

På trivsamt familjevänligt läge

Vårt kvarter består av 11 stycken Boklok-hus om 2-4 våningar och totalt 212 lägenheter. Det är smart planerade och moderna hem med 1-4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Lägenheter med uteplats är förberedda för odling. Övriga lägenheter har möjlighet att få tillgång till odlingslåda på området.

Kvarteret har sköna innergårdar med gott om plats för lek och umgänge. Det finns två lekplatser, sittgrupper och möjlighet till att odla sina egna grödor.

Du som bosätter dig här får tillgång till bilpool och ellådcykelpool samt möjlighet till att serva din cykel. Från vårt kvarter är det nära till Danmark. Till Hyllie och Limhamn tar du dig snabbt och enkelt med buss eller cykel.

Vi kommer hyra ut projektet Synålen i etapper, inflyttning på denna lägenheten är den 1/3 2020 men det finns möjlighet till tidigare inflyttning om så önskas.

Hyresnivån som presenteras gäller för 2019.

OBSERVERA: Lägenheten kommer att hyras ut på ritning och det kommer inte vara möjligt att se den lägenhet man skriver avtal på förrän inflyttningsdagen.

Hall
• Golv: 3-stavs vitlaserad ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Vardagsrum
• Golv: 3-stavs vitlaserad ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Kök
• Golv: 3-stavs vitlaserad ekparkett
• Vägg: Vitmålad
• Vitt kakel ovanför diskbänk
• Vit köksinredning, grå laminatbänkskiva.
• Inbyggnadsugn, spis med induktionshäll och diskmaskin.
Sovrum
• Golv: 3-stavs vitlaserad ekparkett
• Vägg: Vitmålad
Badrum
• Golv: Grå klinker
• Vägg: Vitt blankt kakel
• Dusch med glasväggar och vit kommod under handfatet. Tvättmaskin och torktumlare i 2-4 rum och kök. 1 rum och kök har kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Se 3D-visning och visualiseringsbilder för lägenheterna på vår hemsida:
https://mkbfastighet.se/nyproduktionmalmo/allnyproduktion/synalen/
Observera att visualiseringsbilder och annonsbilder är digitala montage och förändringar i material har skett sedan dessa skapades. Det som gäller i köket är vitt kakel ovanför diskbänk, vit köksinredning och grå laminatbänkskiva. Golven är 3-stavs vitlaserad ekparkett.

Övrigt

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården.

PARKERING/ /BILPOOL
Parkeringsplatser utomhus. Medlemskap i bilpool ingår i 10 år.

FÖRRÅD
I lägenheten. Se planritning.

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV)

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning
för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. I fastigheten
finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

BALKONG/UTEPLATS
Balkong eller uteplats till de flesta av lägenheterna. Se planritning för specifik lägenhet.

HISS/LOFTGÅNG
Hiss finns i alla hus utom tvåvåningshusen. Loftgång i alla husen.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende med eget kontrakt hos MKB. Du måste själv stå på kontraktet och det är din boendetid i nuvarande lägenhet som räknas.
Om du erbjuds en ny MKB-lägenhet och redan har kontrakt i en annan MKB-lägenhet så måste du säga upp ditt nuvarande kontrakt innan du kan skriva på ett nytt hyreskontrakt. Du kan inte överlåta ditt nuvarande kontrakt till någon annan.

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Om din inkomst efter skatt inte är minst 1,5 gånger månadshyran har du möjlighet att hyra lägenhet om du istället har ett kapital motsvarande 5 årshyror och en inkomst efter skatt som är minst 0,5 gånger månadshyran.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.