Möllebackevägen 5B, lgh 0106-00007, Vellinge

Vellinge, Östra Grevie

5 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

På Möllebacken är det rökfritt i lägenheterna, på balkongerna, uteplatserna men även i cykelförråden, miljöhusen och utemiljön kring fastigheterna. Den som tecknar avtal ansvarar för att gäster och andra besökare är rökfria under sin vistelse i huset och gårdsmiljön.

Lägenheterna visas på ritning, vilket innebär att någon personlig visning i lägenheterna inte kommer att ges.

I hyran ingår värme, kall- och varmvatten samt sophämtning.
Som hyresgäst tecknar du eget el-abonnemang med E.ON eller annan el-leverantör. Tele-/TV-/Bredband är framdraget till varje lägenhet: Du tecknar eget abonnemang för bredband och TV.
Mer fiberinformation kan du få på vår hemsida www.vellingebostader.se/mitt boende/fiberinformation

Varje lägenhet på bottenvåningen har uteplats på både fram- och baksidan och några har också en liten trädgård. Lägenheterna på plan 2 har balkonger. Förråd samt cykelförråd finns i gårdshus. Parkeringsplatser finns till varje lägenhet och vissa är förberedda för laddningsstolpe för el- eller hybridbilar.

Om lägenheterna - väldesignat och gediget
2 rum och kök, 45 kvm, 6 st
3 rum och kök, 75 kvm, 6 st
4 rum och kök, 85 kvm, 2 st

Via den här länken kan du göra en rundvandring och se var i husen de olika lägenheterna ligger: https://bit.ly/2YgGUt8

De väldesignade lägenheterna är genomgående och den öppna planlösningen skapar härlig rymd. Man möts av vitmålade väggar, sockel i vitmålad furu samt ekparkett och praktisk klinker i entrén.

Badrummet
Vitkaklade väggar och klinkergolv. Det finns tvättmaskin och torktumlare samt duschväggar i glas.

Köket
Vitt kakel ovanför diskbänken, bänkskiva av laminat, köksfläkt, spis med induktionshäll och inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin och vit köksinredning.

På bottenvåningen är det golvvärme och på plan 2 och 3 är det radiatorer.

Östra Grevie är en genuin skånsk by på Söderslätt, på landet, men ändå nära till stan. I den lilla byn finns förskola och folkhögskola. Här upplever du naturens och årets skiftningar och njuter av vajande sädesfält samt milsvid utsikt över åkrarna.

Vill man åka kollektivt är det endast ett stenkast till tågstationen där man snabbt tar sig vidare till Malmö, Köpenhamn och Kastrup.

I utkanten av samhället, på Möllebacken, ligger våra två hus i två våningar med 8 lägenheter i varje. Stor vikt har lagts på husens utformning.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 4
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna visa upp minst 3 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet, ger du Vellingebostäder tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning, eget företag, pension, sjukersättning, aktivitetsersättning eller studiemedel. Sjukpenning/föräldrapenning godkänns endast om du har en anställning i grunden. Som komplement till inkomst räknas bostadsbidrag/bostadstillägg. A-kassa godkänns om du har minst 100 dagar kvar vid inflyttning. Anställningsform kan vara tillsvidareanställning eller visstidsanställning.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Om du endast uppfyller 80 % av inkomstkravet kan hyresvärden godta kapital motsvarande en årshyra eller borgensman som uppfyller krav och inkomst.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte etableringsersättning, aktivitetsstöd, försörjningsstöd, barnbidrag eller underhållsbidrag/underhållsstöd. Kontantlön godkänns ej.

Betalningsanmärkningar, oreglerade skulder eller skuldsanering godtas inte.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten eller CSN. Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.