Karabygatan 16, lgh 16-1204, Helsingborg

Helsingborg, Helsingborg tätort, Mariastaden

6 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Den 10 december kl 17:00-19:00 är du välkommen på visning av 1–3 rum och kök.
Adressen är Maria Stationsgata 33, följ därefter skyltning på plats. Ingen föranmälan behövs och det är inget krav att gå på visningen för att senare kunna bli erbjuden lägenheten.

Med möjlighet till tidigare inflyttning. Om det önskas måste Boplats Syd kontaktas.

Observera! Kartan visar fel adress för lägenheten. För rätt kartangivelse hänvisar vi till annan kartleverantör än Google maps.


Erbjudande om 13:e månaden hyresfritt gäller för samtliga hyresgäster med tillträdesdag innan 2020-02-01.

Ingen visning
Eftersom det inte kommer att ske någon visning av den specifika lägenheten, är det viktigt att du tittar på den bifogade planritningen. Du kommer alltså inte att kunna titta på den specifika lägenheten du sökt innan inflyttning (även om öppen visning erbjuds 10 december).
Observera att huset har 5 våningar och att entréplan=våning 1.

För mer information gå till:
http://magnoliabostad.se/portfolio/maria-mosaik/

Hyresinformation
I hyran ingår värme, kall- och varmvatten. Kostnad för kabel-TV, bredband och hushållsel tillkommer.

Det finns ingen internbyteskö. Det innebär att om du söker en ny lägenhet inom samma lägenhetsbestånd (där du redan bor) och blir erbjuden den måste nuvarande lägenhet sägas upp med uppsägningstid på tre kalendermånader (enligt hyresavtal). Uppsägningstiden går ej att korta ned.

Om lägenheterna
I Maria Mosaik erbjuder vi en variation av lägenhetsstorlekar med fokus på 1:or och 3:or. Lägenheterna är väl genomtänkta med effektiva och smarta planlösningar. Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar. Köken har vita släta luckor med en grå bänkskiva som möjliggör att du kan sätta din egen prägel på inredningen. Badrummen är kaklade och har klinkergolv samt modern tvätt utrustning med arbetsbänk och förvaring.
Bilderna i annonsen är exempelbilder.

Beskrivning
I Helsingborg bygger Magnolia Bostad 351 lägenheter i fina kvarter med SPP Fastigheter som fastighetsägare. Uthyrning hanteras av förvaltaren CBRE. Maria Mosaik består av två kvarter om hus med 4-7 våningar. Fasaderna är utformade så att de ska få en urban och varierad karaktär. Materialen har en noga utvald variation av puts och tegel i olika nyanser, samt träpanel i en behaglig grå nyans. I kvarterens mitt skapas en öppen trädgård som är inbjudande året om - från sommarens grillfester till vinterns snölekar.

Områdesbeskrivning
Kvarteret Maria Mosaik växer fram i natursköna Mariastaden, ca fem kilometer norr om Helsingborg centrum. Här bor du nära kommunikationer med matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd.

I närheten av Mariastaden finns det gott om vacker natur. Ta en promenad genom Pålsjö skog, längs den ringlande Pålsjöbäcken och stanna till vid Pålsjöpaviljongen för en nygräddad våffla. I närheten finns även områdets upplysta motionsspår.
Våra kvarter ska hålla i många generationer. Precis som vår natur. Därför har vi skapat hållbara lösningar som solceller på taket samt ladd-platser för elbilar.

Välkommen hem!

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 4
  • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 1,5 gånger årshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara väl anpassat till lägenhetens storlek, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. I och med att du sökt lägenhet så ger du hyresvärden tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga betalningsanmärkningar eller hyresskulder accepteras. Lägenheten ska upplåtas som huvudsaklig bostad till hyresgästen och hyresgästen ska vara folkbokförd i lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, CSN, föräldrapenning med anställning i grunden, sjukpenning med anställning i grunden och pension. A-kassa godkänns om du har minst 120 dagar kvar vid inflyttning. Bostadsbidrag och bostadstillägg kan tillgodoräknas inkomsten.

Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, visstidsanställning, provanställning, långtidsvikariat, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning, timanställning eller projektanställning.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år så att deklarerad inkomst syns i kreditupplysning.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte inkomst från försörjningsstöd, aktivitetsstöd, aktivitetsersättning, föräldrapenning utan anställning i grunden, sjukersättning, sjukpenning utan anställning i grunden, etableringsersättning eller utvecklingsersättning och inte heller kontantutbetald lön. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras. Hyresvärden godkänner inte deposition eller kapital.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. Grundregeln är att en 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a (minst 60 kvm) för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer, en 4:a för max 6 personer och 5:a eller 6:a för 8 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Om du tackar ja och blir nummer 1 på en lägenhet ska du komplettera din ansökan med nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal samt de tre senaste lönespecifikationerna. I vissa fall krävs kompletterande kontoutdrag som påvisar löneinsättning. Har du annan inkomstkälla än anställning krävs intyg som styrker din inkomst tex beslut/intyg Pensionsmyndigheten. Har du en medsökande så ska även hans/hennes intyg skickas in.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Observera! Senast två vardagar kl 11.30 efter att du fått meddelande om att skicka in dina/era inkomstintyg ska dessa vara Boplats Syd tillhanda. Mer information om vart intygen ska skickas finner du om du loggar in på din sida på boplatssyd.se.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.