Industrigatan 10M, Malmö

Malmö, Norr, Värnhem

17 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

OBS! Möjlighet till tidigare inflyttning finns!

Mitt i centrala Malmö ligger Sorgenfri där ett nytt bostadsområde byggs upp på gammal industrimark. Sorgenfri blir en stadsdel med urban karaktär där gammalt möter nytt. Bostäder och verksamhetslokaler blandas med butiker, caféer, kultur och fritidsanläggningar. I ett före detta bussgarage blir det kulturverksamhet och hela kvarteret ska bli ett föredöme med hållbar utveckling i fokus.

I kvarteret Trådbussen har ByggVesta ett projekt som består av två huskroppar med olika karaktär och uttryck. Husen har varierad fasadutformning med olika material, dels puts i ljus kulör med inslag av brunt fasadtegel, dels puts i mörkgrått och ljusgrått. Balkongerna har pinnräcken i lackerad aluminium i vitt, guldbrunt eller grönt med tät front i laminerat glas i olika färger och folie.

I källarplan finns ett gemensamt garage samt cykelparkering och lägenhetsförråd. Innergården, som delas med det andra projektet i kvarteret Trådbussen, nås via tre av trapphusen samt via en portik i fonden av den centrala Spårvägen.

Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. I de allra minsta lägenheterna är det en kombimaskin.

Faktiskt förbrukning av värme och varmvatten tillkommer. El tecknas separat av hyresgäst. Tv och bredband via ComHem eller iTUX.

ByggVestas hus är optimalt energieffektiva och vi har utvecklat ett koncept som ger nästan samma låga energiförbrukning som ett passivhus.

Garageplatser finns att hyra via Q-Park.

OBS! Bostäderna är rökfria.

Dokument

4-1006 4 RoK 91

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 5
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 2 gånger månadshyran.
 
Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Vid nyproduktion gäller visning på ritning.
 
Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning, eget företag, pension, sjukersättning, a-kassa, aktivitetsersättning, CSN/studiebidrag samt sjuk-/föräldrapenning om du har en anställning i grunden. Du ska kunna visa godkänd inkomst och inkomsttyp vid inflyttning.
Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.
 
Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte aktivitetsstöd, etableringsersättning och försörjningsstöd som inkomstkälla och inte heller barnbidrag, underhållsbidrag eller bostadsbidrag/bostadstillägg kan tillgodoräknas.
Du får inte ha betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Goda referenser från tidigare boende krävs.
 
Övrig information:
Vid nyproduktion gäller visning på ritning. Det kommer att finnas en visningslägenhet, men det är viktigt att även studera planritningen noga.
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer.
 
Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat arbetsgivarintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste 3 månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/A-kassa/CSN ska uppvisas. Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade godkända och inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.