Föraregatan 3, Malmö

Malmö, Norr, Värnhem

279 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Norra Sorgenfri är på väg mot en spännande resa från småskalig industristad till en modern och kreativ mötesplats. Utan att förlora sin själ på vägen. I ett helt nytt spännande område var MKB först ut med att bygga 44 lägenheter. Huset hamnar på ett lugnt och trevligt läge alldeles invid torget. Det är prisvärda och rymliga lägenheter som är utmärkta för både stora och små barnfamiljer som vill bo kvar i stan. Den nya stadsdelen i Sorgenfri ska präglas av ett rikt kulturliv där kreativa och konstnärliga verksamheter samsas med mysiga caféer och på lokala restauranger.


Entré/Hall
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar. 1st garderob, 1st städskåp. Säkerhetsdörr.

Badrum
Två vitkalkade väggar och två vitmålade väggar samt mörkgrått klinkers på golv. Duschstång.

Kök
Mattlackad ekparkett på golv och vitmålade väggar.
VITVAROR: Spis/ugn med induktionshäll, spiskåpa, vit kyl och frys, diskmaskin och förberett för mikrovågsugn.
KÖKSINREDNING: Öppna hyllor samt vita luckor i bänkskåpen. Bänkskiva av rostfritt stål och stänkskydd av vitt kakel.

Sovrum 1
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.
2st garderober

Sovrum 2
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.
1st garderob

Vardagsrum
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.


Övrigt:

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING

Finns på gården.

PARKERING/ /BILPOOL.
Parkering kommer att finnas i närliggande P-hus. Medlemskap i bilpool ingår i 5 år.

FÖRRÅD
I lägenheten.

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV)

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning
för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning
Källsorteringen är gemensam för hela området och finns mellan kvarteren. En återvinningscentral, ReTuren, kommer att finnas i området där man kan lämna flera typer av avfall och det finns även möjlighet att byta saker. Alla bostäder i området är utrustade med avfallskvarnar. Avfallet hämtas sedan upp från de underjordiska tankarna och omvandlas sedan till biogas.

BALKONG/TERRASS/UTEPLATS
Balkong i österläge

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

SERVICE
Från norra Sorgenfri är det nära in till stadskärnan, Möllan samt Värnhem. Du tar dig snabbt med cykel och kollektivtrafik. I närområdet finns förskolor, grundskolor och matbutiker.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten

Föraren är ett av projekten som MKB ansökt om investeringsstöd. Därför har denna lägenhet en reducerad hyra under 15 års tid från 2018-07-01. Detta medför att inga tillval kan göras i lägenheten under denna period.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.