Torggatan 22, Svedala

Svedala, Bara

0 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Vår fastighet på Torggatan 22, som stod klar sommaren 2015, består av 22 välplanerade hyresrätter. Lägenheterna hyrs ut som trygghetsboende, vikta för hushåll där minst en person fyllt sjuttio. Samtliga lägenheter är tvårummare på 55 eller 64 kvadratmeter. De mindre modellerna, där sovrummet är lite mindre, passar bra för en-personshushåll medan de lite större lägenheterna, som då har ett lite större sovrum, lämpar sig bäst för ett 2-personshushåll. Lägenheterna ligger lugnt och skyddat på plan 2-4, med ortens nybyggda bibliotek samt en fotvårdsklinik på bottenplan.

Hyresrätterna är inredda i ljusa, neutrala färger med ytskikt och golv av hög kvalitet, som klinker och ekparkett och är byggda med utökad tillgänglighet. Köken är fullt utrustade med spis, ugn, kyl/frys. Spisen är försedd med spisvakt och det finns även inbyggd timer till kaffekokare. Badrummen är väl tilltagna och utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Duschhörna för ökad tillgänglighet. Platta trösklar och kombinerad klädkammare/förråd i lägenheten är annat som underlättar tillgängligheten. Internt nätverk för TV/Bredband/Telefoni.

Om du vill har du i fastigheten möjlighet att besöka boendets gemensamma mötesplats "Juvelen" på plan 2, med utrymme för både spontant umgänge och löpande aktiviteter. Svedala kommuns värdinnetjänst finns på plats för dig upp till 4 timmar per dag. Det arrangeras högläsning, filmvisning, sittgympa, bingo, frågesport och mycket, mycket mer. Ni som bor här är själva med och kan påverka vilka aktiviteter som ska arrangeras. Vid speciella högtider brukar det bli extra festligt i lokalen! Kommunen erbjuder även möjlighet att beställa ett mål mat om dagen och varför inte äta den här, tillsammans med dina grannar, vid ett vackert dukat bord.

Notera att denna typ av boende inte har någon vårdpersonal på plats, men givetvis kan du koppla kommunens gängse tjänster såsom hemtjänst, trygghetslarm etc. till ditt boende. Bostadsanpassning, utöver det som nämnts ovan, utförs via kommunens bostadsanpassningsenhet. Alltså precis som om du hade bott i en av våra vanliga hyresrätter.

I Nya Bara bor du lugnt och tryggt, nära sporthall, livsmedelsaffär, bank, frisör, vårdcentral, tandläkare, fotvård, bibliotek, apotek, pizzeria mm. Bara har ett aktivt föreningsliv och många vallfärdar till ortens gröna omgivningar. Den högklassiga PGA-golfbanan och Torups bokskog är välkända attraktioner.

Dokument

LGH_1207

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 70 år
  • Antal boende: 1 - 2
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt motsvara 2 gånger månadshyran. Om kapital motsvarande 3 årshyror kan styrkas ska den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 60% av 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt för Trygghetsboende ska du vara minst 70 år och inte ha några hemmavarande barn. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Volito, tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Hyresvärden kräver att köande, medköande eller ombud har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten. Du måste personligen besöka Volitos kontor för att teckna avtal. Medtag id-handling.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning och pension. A-kassa godkänns om du har minst 130 dagar kvar vid inflyttning. Om inte inkomsten räcker till kan bostadstillägg tillgodoräknas.
Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, visstidsanställning (medlemskap i A-kassa krävs), långtidsvikariat eller projektanställning.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte provanställning, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning eller timanställning. Hyresvärden godkänner inte heller bostadsbidrag, försörjningsstöd, etableringsersättning eller etableringsstöd som inkomst. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras. Hyresvärden godkänner inte kontantlön. Fullmakt vid kontraktsskrivning godkänns ej.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer, en 5:a för max 6 personer och en 6:a för max 7 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina tre senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst ex beslut/intyg från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen kommer att krävas.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.