Augustenborgsgatan 5B, Malmö

Malmö, Söder, Augustenborg

23 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


I Greenhouse får du ett hem med fantastiska möjligheter till odling och social gemenskap. I Greenhouse finns odlingsbalkonger, växtverkstäder och en gemensam takträdgård med växthus. Boende i Greenhouse har möjlighet att engagera sig i olika grupper som arrangerar sociala evenemang, håller kurser och tar hand om gemensamma ytor. Den över 200 kvadratmeter stora takterrassen används för gemensam odling. Det kupolformade växthuset är en naturlig träffpunkt. Denna husets fjortonde våning kan användas av alla i huset och bjuder på en fantastisk utsikt och frostfri vinterförvaring av växter.
I höghusdelen är balkongerna försedda med vattenutkastare och golvbrunn för att underlätta odling. Varje lägenhet har två utgångar till balkongen och en liten växtverkstad för hantering av plantor. Etagelägenheterna beskrivs bäst som radhus. Skillnaden mot andra radhus är att det finns ett radhus ovan eller under det egna huset. Varje etagelägenhet har en egen uteplats och egen ingång.
I Greenhouse finns en lådcykelpool där boende kan boka och låna två lådcyklar. Det finns gott om cykelplatser både ute och inne och en cykelverkstad med verktyg och instruktioner om hur du till exempel lagar en punktering. I Greenhouse vill vi att cykeln ska vara första valet vid nära transporter. Vi erbjuder också gratis medlemskap i en bilpool för alla boende i huset. Ett mindre antal parkeringsplatser finns i garaget varav två med laddstolpar.

Se filmen om hur det är att leva och bo Greenhouse
https://www.youtube.com/watch?v=CWeMmjRCdA8

Interiör
Alla lägenheter i Greenhouse är ljusa och har öppen planlösning.
Hall:
Målade väggar och ekparkett på golv. Förvaring genom skjutdörrsgarderob. Säkerhetsdörr och golvsockel i ek.

Vardagsrum & Sovrum:
Målade väggar och ekparkett på golv. Vita fönsterkarmar. Innerdörrar och lister i ek. Fönsterbänkar i beige natursten. Förvaring i sovrum genom skjutdörrsgarderober med inredning av hyllsystem typ Elfa.

WC/Dusch:
Dusch med duschvägg (glas).
Golv och väggar i beige kakel och klinker 300x300 mm. Mosaik på golv i duschutrymme. Vitmålad badrumsinredning. Handdukstork (el). Golvstående wc-stol.

Kök:
Vitmålade köksluckor, vitt kakel samt rostfria bänkskivor och vitvaror. Inbyggnadsugn och häll. Skåp för mikrovågsugn. Diskmaskin med täcklucka. 1 st kombinerad kyl/frys.

Växtverkstad:
Växtverkstaden har bänkskiva, hyllförvaring och överskåp, vita målade väggar och klinker på golv. Kakel ovan diskbänk. I alla tvåor finns växtverkstaden inne i lägenheten.

Balkong/Terrass:
Varje lägenhet i höghuset har en stor balkong eller terrass med ca 11 löpmeter odlingsyta. Halva balkongen är inglasad med öppningsbara glasväggar till utedelen.

Övrigt:
MODERN TVÄTTSTUGA Här kan du tvätta stortvätten på två timmar. Du bokar enkelt och smidigt över internet eller via din mobil. I maskinerna doseras automatiskt ett miljövänligt och allergitestat tvättmedel.
BILPOOL/CYKELPOOL Lådcyklar finns att hyra. Behöver du någon gång bil ingår medlemskap i bilpool fram till 2021-05-01.

GARAGE 16 st platser. Laddstolpe.
CYKELFÖRVARING/CYKELVERKSTAD För cykeln finns det lättillgänglig och trygg förvaring inomhus samt cykelverkstad.
FÖRRÅD i källare.

BREDBAND/TV/TELEFON Fastigheten har fiber från MKB Net. En obligatorisk avgift om 95 kr som är inkluderad i hyran avser Connect TV Digital tv 17 kanaler + 2 st HD-kanaler. IP-telefoni.
GEMENSAMHETSUTRYMME På höghusets tak finns ett stort gemensamt växthus för vinterförvaring av växter.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 3
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna

För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.


GREENHOUSE
Uthyrningsprocessen för Greenhouse är lite annorlunda jämfört med uthyrningen av MKB:s vanliga lägenheter. Det finns krav på att du som kund har ett intresse av att bo i just Greenhouse, är intresserad av att nyttja de satsningar/lösningar som finns i huset tex odling samt att du är delaktig i undersökningar som genomförs av forskare i samråd med MKB.

1. När lägenheten är fullbokad kommer alla som anmält intresse för en lägenhet att få svara på ett frågeformulär som skickas via mejl (skickas till dem som klarar våra grundkrav gällande t.ex. inkomst och skulder). Har du ej tillgång till mejl kommer vi att ta kontakt med dig. Om du motsvarar kriterierna går du vidare i urvalsprocessen– annars får du avslag (kriterierna har tagits fram i samråd med de forskare som ska studera och följa upp våra miljösatsningar i Greenhouse).

2. De 12 första i kön kallas till den obligatoriska visningen. Kan du inte själv närvara går det bra med ett ombud. De som varit på visningen rangordnas därefter utifrån söktid hos Boplats Syd, är lägenheten markerad som förtur till MKB kunder kommer boendetiden i nuvarande MKB lägenhet att vara avgör

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.