Spiggans plats 4A, Malmö

Malmö, Norr, Värnhem

125 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning


Lägenhetsbeskrivning
Nybyggd och välplanerad lägenhet med centralt läge och hållbarhet i fokus.
Den här hemtrevliga lägenheten har 3 rum och kök. Den har en hög standard och är byggd med hållbarhet i åtanke, vilket bland annat innebär individuell mätning av varmvatten och el samt inbyggd avfallskvarn som förvandlar soporna till biogas. På taket finns solcellspaneler monterade. Lägenheten har en öppen planlösning där köket och vardagsrummet flyter ihop till en vacker helhet. Stora härliga fönster ger ett fint ljusinsläpp med grönskande utsikt. Lägenheten har en hög standard med vita väggar, ekparkett på golven och klinker i badrummet. Badrummet är helkaklat och fräscht, med både tvättmaskin och torktumlare.

Omgivning
Kvarteret Spårvagnen 2 ligger på bästa läge i Sorgenfri i hörnet av Industrigatan och blivande Spiggans plats. Här kombinerar du det bekymmersfria boendet med en urban arkitektur och aktiva miljöval. Du bor granne med Zeniths grönskande koloniområde och har nära till Sankt Knuts Torg och Triangeln. Grönskan gör sig påmind överallt, från klängväxter på fasaderna till det frodiga sedumtaket och den lummiga innergården. Även om du har möjlighet att hyra en egen p-plats eller utnyttja husets bilpool vid behov, så är boendet optimerat för ett liv på cykel.

Mataffär, restauranger, dagis, skola, shopping, träning, vårdinrättningar och kommunikation i närområdet.

Övrigt
Tornet har samarbetsavtal med Telia. Telias paket (lagom) ingår i hyran. Du har även tillgång till telefoni och bredband. Dessa tjänster bekostar du själv, men allt är indraget och förberett i lägenheten.

Hyresvärden har erhållit beslut om investeringsstöd för detta hyresobjekt, vilket medför lägre hyra under 15 år, förutsatt att hyresvärden efterlever de förpliktelser som krävs för att anses vara stödberättigad.

OBS! Kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer.

Dokument

1-1105

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 4
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt vara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Tornet tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Lägenheten ska upplåtas som huvudsaklig bostad till hyresgästen och hyresgästen ska vara folkbokförd i lägenheten. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Hyresvärden godkänner
För godkännande krävs stadigvarande inkomst, såsom inkomst av tillsvidaretjänst, egen näringsverksamhet, frilansuppdrag, pension, sjukersättning, föräldrapenning med anställning i grunden, sjukpenning med anställning i grunden och CSN. I det här projektet godkänns även försörjningsstöd, bostadsbidrag och bostadstillägg.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst 1 år.

Hyresvärden godkänner inte
Hyresvärden godkänner inte visstids- eller provanställning. Kontantlön godkänns inte. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Aktivitetsstöd, etableringsersättning, etableringstillägg godkänns inte. Hyresvärden godtar inte kapital som inkomst eller deposition.
Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras.

Övrig information
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek.
En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer och en 3:a för max 4 personer.
Kontraktsskrivning sker på ritning, ingen visning av lägenheten kommer att ske innan inflyttning.

Intyg som styrker din inkomst:
Innan du kan bli aktuell för visning av lägenhet, måste du styrka din inkomst med nyutfärdat anställningsintyg och/eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer samt kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst t.ex beslut/intyg från Pensionsmyndigheten, CSN eller intyg från Malmö Kommun gällande försörjningsstöd. Om du nyligen har börjat arbeta eller bytt arbetsgivare måste du kunna visa upp minst 1 lönespecifikation.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl.a. kopia på senast inlämnade inkomstdeklaration och bilaga från NE, aktuell balans- och resultatrapport, taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året samt nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.