Johan Kocksgatan 7B, lgh 7B-1002, Trelleborg

Trelleborg, Trelleborg tätort, Trelleborg Centrum

6 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

TrelleborgsHem bygger just nu 102 nya lägenheter på Nygatan/Johan Kocksgatan i centrala Trelleborg.
Husen byggs i två olika etapper och etapp 1 Nygatan, har planerad inflyttningsdag den 1 april 2019.
Etapp 2, Johan Kocksgatan har planerad inflyttningsdag 1 oktober 2019.

I Trelleborg samsas närheten till havet med stadens liv och med gångavstånd till den nya centralstationen når du Malmö på 25 minuter. Strax utanför har du belysta, asfalterade gång- och cykelvägar samt närhet till skolor och barnomsorg.

Lägenheterna är modernt planerade med mycket ljusinsläpp och med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum (viss avvikelse kan förekomma, se respektive lägenhetsritning)

Köket är välutrustat och ljust. Det vita Marbodalköket har modern inredning,spis med häll och diskmaskin.
Samtliga lägenheter är inredda med ekparkett och vitmålade väggar. Hall och kök har klinkers.

Balkongerna är ej inglasade, och detta går ej heller att välja.

Badrummet är rymligt och tillgänglighetsanpassat. Helkaklat badrum (vitt) och grå klinker på golvet.
Elektrisk handdukstork på väggen och duschhörna med duschdraperiskena i vinkel. Tvättstapel eller kombimaskin finns installerat i badrummet.

Den gemensamma tvättstugan är placerad i husets vindsvåning. Trapphusentrén är utrustad med tag-system och postfack. Cykel förrådet är, precis som entrédörrarna, endast öppningsbara med din elektroniska nyckelbricka.
På parkeringsplatserna planeras det för ladd-stolpar och solceller är installerade på hustaken.

Mellan husen skapas en intim och privat innergård som är förbehållen dig som hyresgäst. På innergården finns det grillmöjligheter, några lekredskap för de minsta barnen, sittmöjligheter och cykelställ. Grönskan är begränsad men utvald och innergårdens vårdträd är ett japanskt körsbärsträd, Tai Haku.

Värme ingår i grundhyran
Kall- och varmvatten mäts och debiteras individuellt

Kontraktsskrivning sker på ritning, ingen visning av lägenheten kommer att ske innan inflyttning.

Dokument

68-07106

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.75 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara 1,75 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.
Hushållets sammanlagda inkomst ska vara relevant i förhållande till hyran. Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.
Hyresvärden kräver att köande eller medköande har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten. Ombud på visning godkänns endast om sökande har 20 mil eller längre enkel resa från bostadsorten till visningsorten.

Hyresvärden godkänner
Som inkomst räknas lön från anställning, försörjningsstöd om personen har intyg på detta utfärdat av Trelleborgs kommun, sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, inkomst av kapital och studielån/CSN. Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg tillgodoräknas, dock inte om du har försörjningsstöd. Hyresvärden godkänner etableringsersättning och etableringstillägg under förutsättning att det kvarstår minst 12 månader av etableringsplan från inflyttningsdag räknat. Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30% av inkomstkravet godkänns också. Tre månaders deposition kan komma att krävas vid osäker inkomst.
Hyresvärden godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna. Hyresvärden godkänner dock inte skuldsanering eller utmätningsförsök.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte
Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till TrelleborgsHem eller annan fastighetsägare godkänns. Hyresvärden godkänner inte skuldsanering eller utmätningsförsök. Du måste ha goda boendereferenser. Hyresvärden godtar inte borgensman.

Övrig information
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 2 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 6 personer. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.


Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras
Nyutfärdat (max två månader gammalt) anställningsintyg och dina tre senaste lönespecifikationer, alternativt andra intyg som styrker din inkomst (ex beslut/intyg från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen) kommer att krävas. Vid etableringsersättning krävs uppvisande av etableringsplan och gjorda utbetalningar från Försäkringskassan.
Vid eget företag ska en kopia på senast inlämnade deklaration till Skatteverket lämnas in, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året ska bifogas och företaget ska ha varit verksamt i minst ett år så att deklarerad inkomst syns i kreditupplysningen. Dessutom ska kopia på aktuellt registreringsbevis uppvisas.
Du som idag hyr en bostad i första eller andra hand, bor inneboende, hemma hos föräldrar, eller bor i bostadsrätt, ska även skicka in kontaktuppgifter till din hyresvärd eller kontaktperson i bostadsrättsföreningen.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.