Sundspromenaden 5, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

32 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

I Bo-01 området kan vi nu presentera en lägenhet med två rum och kök. I lägenheten ligger genomgående vaxade tegelgolv (golvvärme), köket är ett Kvänumkök i körsbär, badrummet är helkaklat med dusch samt tvätt utrustning såsom tvättmaskin och torktumlare.
Fastigheten ligger intill båthamnen med en underbar utsikt över Öresund. Fransk balkong från köket och en liten balkong med utsikt mot hamninloppet samt Ribersborgs sandstrand. Området erbjuder restauranger och cafeér. I området finns en stor mataffär. Garageplats finns att hyra i intill liggande fastighet.

Lägenhet är tillgänglig den 1/10 om man önskar flytta in då.

Bredband/TV/Telefon
I huset finns MKB-Net där du har möjlighet att välja bland åtta olika leverantörer, se mer info www.mkbfastighet.se. Vad det gäller TV ingår ett utbud med 23 digitala kanaler.
Övernattningslägenhet finns att hyra i BO01 mot avgift på 400 kr/natt.

I detta hus är det individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukningen. Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.

Kök
Utrustning: Fläkt, häll, inbyggnadsugn och kyl/frys i rostfritt
Färg på köksinredning: massivt Kvänumkök i körsbär
Färg väggar: Vitt
Golv: Tegelgolv
Plats för matbord: Ja, öppen planlösning

Hall
Färg väggar: ljus grå/panelvägg
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: klädkammare

Vardagsrum
Färg väggar: ljus grå/panelvägg
Golv: Tegelgolv

Sovrum
Färg väggar: Vitt samt en fondvägg
Golv: Tegelgolv
Förvaringsmöjligheter: nej

Badrum
Färg väggar: Helkaklat i vitt
Golv: Vita klinkers
Utrustning: Dusch, tvättmaskin, torktumlare och handdukstork

Säkerhetsdörr: Ja
Klädkammare
Förråd i källare.

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.