Köpenhamnsvägen 93E, Malmö

Malmö, Innerstaden, Fridhem

18 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Fridhem har enligt många Malmöbor stans bästa läge. Potatisåkerns (som området är känt för att heta) bågformade huskroppar och friliggande stadsvillor fungerar som en länk mellan havet och den bakomliggande staden. Husen har lånat drag från de sekelgamla patriciervillorna i omgivningarna. Området uppfördes i två etapper där den första stod klar 1996 och den andra år 2001. Namnet kommer av att man under andra världskriget odlade potatis på platsen.
Lägenheterna är moderna, välplanerade och gediget byggda i vackra material med stort Genomgående massiva trägolv och bra materialval är något som kännetecknar lägenheterna. De flesta av lägenheterna är utrustade med balkong eller loggia. Bastu, reservtvättstuga, övernattningslägenhet, mangelrum, gemensamhetslokal och cykel förråd är några av bekvämligheterna som hyresgästerna får ta del av. Många av lägenheterna har utsikt över Öresundsbron, andra mot villaområden Gårdarna mellan husen är dekorerade med skulpturer, fontäner och stenbelagda gångar. Det finns även
en boulebana på området.

Önskar ny kund att vi målar snickerier och sovrum 1 och 3 så gör vi det.

I denna lägenhet kan man flytta in den 1/11 om man önskar det.

www.mkbfastighet.se, se info om kabel TV och bredband mm.


Lägenheten

Hall
Väggar : vita
Golv: Ljus klinker
Förvaringsmöjligheter: ja

Tvättstuga/grovkök
Direkt när du kommer in i hallen når du grovköket på vänster sida
Väggar: vita
Golv: Ljus klinker
Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask
Skåpinredning för förvaring

Wc
Väggar: kakel
Golv: klinker
Dusch med glasdörr

Öppen planlösning i vardagsrum och kök som avdelas med en köksö
Väggar: vita
Golv: trägolv
Köksö med keramik häll, vask och fläkt
Köksinredning: körsbär
Utrustning: kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, keramik häll, fläkt, diskmaskin

Sovrum 1
Väggar: vita
Golv: trägolv
Skjutdörrsgarderob

Sovrum 2
Väggar: vita
Golv: trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja

Sovrum 3
Väggar: vita
Golv: trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja
Via detta sovrum når man badrummet

Badrum
Väggar: kakel
Golv: klinker
Utrustat med badkar


Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja
Förråd: Källare
I hyran ingår: Kabel-TV, värme , vatten

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 5
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.