Rapsbaggegatan 7, Malmö

Malmö, Väster, Bunkeflostrand

49 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Beskrivning

En doft av landet nära stan!

Här är bostaden för dig som söker lugnet bortom staden. Ett fridfullt kvarter intill en kastanjeallé och vidsträckta sädesfält, ändå nära till Malmö. Vårt kvarter består av två hus på 5 respektive 6 våningar och totalt 52 lägenheter. Det ligger i ett helt nybyggt område tillsammans med radhus och flerbostadshus, ny skola och förskola. Här finns många fina gemensamma utemiljöer för att umgås, leka och njuta av livet.


Entré/Hall
Innanför lägenhetsdörren ligger sandgrå klinker på golv som sedan övergår i ekparkett. Vitmålade väggar. Förvaringslösning framgår av planritningen, se pdf.

Badrum
Grå klinker på golv och vitt matt kakel på vägg. Handfat, handdukstork, wc och dusch med duschdörrar. Tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva i laminat och överskåp. Ingen extern tvättstuga.

Kök/vardagsrum
Ekparkett på golv och vitmålade väggar.
VITVAROR: Spis/ugn med keramik häll, spiskåpa, vit kyl och frys, diskmaskin och förberett för mikrovågsugn
KÖKSINREDNING: Marbodal Aspekt Vit (vita släta skåpluckor). Marbodal handtag (Solo rostfri). Bänkskiva av laminat och stänkskydd av matt vitt kakel.
Utgång till balkong i norr.

Sovrum
Ekparkett och vitmålade väggar. Förvaring, framgår av planritning, se pdf.


Övrigt
CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården

PARKERING/ /BILPOOL
Parkeringsplatser kring fastigheten, 47 stycken. Medlemskap i bilpool genom Sunfleet ingår.

FÖRRÅD
Finns inga externa förråd.

INTERNET/TV/TELEFONI
Levereras via Telia

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
Varmvatten, värme ingår.
I fastigheten finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

BALKONG/TERRASS/UTEPLATS
Tillgång till fransk balkong via vardagsrummet.

SERVICE
I bostadsområdet Annestad rakt över vårt kvarter finns vårdcentral, livsmedelsbutik, pizzeria och frisör. I Bunkeflostrand finns ett mindre centrum med restaurang och ICA butik. Det är nära till förskolor och grundskolor och bra gång och cykelstråk. Utanför dörren går bussar till centrala Malmö.

Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja


Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten


Inflyttning
Det datum som presenteras i Ledig fr.o.m. är det datum som vi skriver kontrakt från.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.