Maja-Lisa Grönbergsväg 17, Skegrie, Trelleborg

Trelleborg, Skegrie

9 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

OBS! I denna lägenhet finns det möjlighet att flytta in tidigare enligt överenskommelse med hyresvärden då den som skulle flyttat in har sagt upp sitt avtal.

TrelleborgsHem bygger just nu 36 nya lägenheter, fördelade på tre fastigheter i Skegrie, med planerad inflyttning augusti 2019. Trevåningshusen med hiss kommer att ha 12 lägenheter i varje hus.

Du kan söka max 5 lägenheter samtidigt i det här projektet.

OBSERVERA att lägenheterna hyrs ut på ritning och att någon personlig visning i lägenheterna inte kommer att kunna ges före inflyttning.

Värme ingår i grundhyran.
Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer.

Lägenheterna är modernt planerade med mycket ljusinsläpp och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder till gemenskap och samvaro. Lägenheterna har inglasad balkong eller inglasad uteplats, något som gör att du kan välkomna våren tidigare och förlänga utomhussäsongen.

Fastigheterna byggs med hög kvalitet och lägenheterna utrustas på ett funktionellt och modernt sätt. Alla lägenheter inreds med ekparkett och vitmålade väggar. Köket är välutrustat med modern spis med häll och diskmaskin. Badrummen, som är helkaklade med klinkergolv, är rymliga och tillgänglighetsanpassade. Varje badrum har egen tvättmaskin och torktumlare.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Golv i ekparkett och vitmålade innerväggar. Vitt kök med diskmaskin och spis med häll. Inglasad balkong/uteplats. Vitt halvblankt kakel och grå klinkers i badrum. Elektrisk handdukstork på väggen. Tvättmaskin och torktumlare.

Snabbfakta:
Planerad inflyttning augusti 2019
Hiss finns i fastigheten
Tvårumslägenhet , 60,4 kvm
Trerumslägenhet, 72 kvm

Information om Skegrie:
Skegrie är en tätort på Söderslätt i Trelleborgs Kommun som bl a kan stoltsera med en kyrka från 1100-talet. Skegrie är ett lugnt, barnvänligt och trivsamt område som blivit mer och mer attraktivt de senaste åren. Här finns förskola och 2005 byggde man en skola för barn i årskurs 1-5.

I Skegrie har man närhet till trevliga gårdsbutiker så som Slättarps gård, Hallongården och Ängavallen. Läget är perfekt om du vill bo i det lugna med fin natur och samtidigt ha nära till shopping och nöje – du når både Malmö och Trelleborg enkelt med bil.

Dokument

plan

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 2
 • Inkomstkrav:  Minst 1.75 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara 1,5 gånger månadshyran. Om lägenheten har kallhyra gäller minst 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information.
Hushållets sammanlagda inkomst ska vara relevant i förhållande till hyran. Du ska kunna visa upp minst tre månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.
Hyresvärden kräver att köande eller medköande har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten. Ombud på visning godkänns endast om sökande har 20 mil eller längre enkel resa från bostadsorten till visningsorten.

Hyresvärden godkänner
Som inkomst räknas lön från anställning, försörjningsstöd om personen har intyg på detta utfärdat av Trelleborgs kommun, sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, inkomst av kapital och studielån/CSN. Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg tillgodoräknas, dock inte om du har försörjningsstöd. Hyresvärden godkänner etableringsersättning och etableringstillägg under förutsättning att det kvarstår minst 12 månader av etableringsplan från inflyttningsdag räknat. Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30% av inkomstkravet godkänns också. Tre månaders deposition kan komma att krävas vid osäker inkomst.
Hyresvärden godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna. Hyresvärden godkänner dock inte skuldsanering eller utmätningsförsök.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godkänner inte
Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inga hyresskulder eller andra skulder till TrelleborgsHem eller annan hyresvärd godkänns. Hyresvärden godkänner inte skuldsanering eller utmätningsförsök. Du måste ha goda boendereferenser. Hyresvärden godtar inte borgensman.

Övrig information
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 2 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 6 personer. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst ska laddas upp på din sida.
Nyutfärdat (max två månader gammalt) anställningsintyg och dina tre senaste lönespecifikationer, alternativt andra intyg som styrker din inkomst (ex beslut/intyg från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen) kommer att krävas. Vid etableringsersättning krävs uppvisande av etableringsplan och gjorda utbetalningar från Försäkringskassan.
Vid eget företag ska en kopia på senast inlämnade deklaration till Skatteverket lämnas in, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året ska bifogas och företaget ska ha varit verksamt i minst ett år så att deklarerad inkomst syns i kreditupplysningen. Dessutom ska kopia på aktuellt registreringsbevis uppvisas.
Du som idag hyr en bostad i första eller andra hand, bor inneboende, hemma hos föräldrar, eller bor i bostadsrätt, ska även skicka in kontaktuppgifter till din hyresvärd eller kontaktperson i bostadsrättsföreningen.
För att vi ska kunna ta boendereferenser måste du lämna ditt medgivande till din befintliga hyresvärd att vi har rätt att begära ut boendereferenser om dig. Detta medgivande ska vara skriftligt, och kopia på detta medgivande ska bifogas när du skickar in de övriga dokument som hyresvärden kräver vid förmedling av lägenheten.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.