Drottninggatan 24, Malmö

Malmö, Norr, Lugnet

224 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

I detta vackra hus, precis vid kanalen finns nu en lägenhet med fyra rum och kök ledig. Lägenheten ligger högst upp i fastigheten och har utsikt över kanalen.
För den som bokstavligen trivs i händelsernas centrum är Drottninggatan 24 det perfekta stället att bo på. Här är det liv och rörelse i stort sett dygnet runt. Här bor ni mitt i centrala Malmö bland butiker, kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service. I området finns flera busshållplatser och du har nära till såväl Gustav Adolfs torg som Centralen och Triangeln.

Tänk på att fastigheten ligger i en trafikerad del av Malmö så viss störning från staden kan förekomma.

OBS! ingen hiss

Lägenhet
Hall
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: klädkammare

Kök
Utrustning: spis med keramikhäll, spiskåpa, kyl/frys, diskmaskin
Färg på köksinredning: vita luckor
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett
Plats för matbord: ja

Vardagsrum
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett

Sovrum 1
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 2
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Sovrum 3
Färg väggar: vitmålade
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: nej

Badrum
Utrustning: Dusch, toalett
Väggar: vit kakel
Golv: ljusgrått golv

Gäst wc
Väggar: ljusmålade
Golv: matta
Utrustning: toalett

Övrigt
Säkerhetsdörr: nej
Förråd: ja källare
I hyran ingår: Kabel-TV, värme


Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenheten


Inflyttning
Det datum som presenteras i Ledig fr.o.m. är det datum som vi skriver kontrakt från.

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 6
 • Inkomstkrav:  Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.