Lertegelvägen 5, lgh 01-1303, Malmö

Malmö, Söder, Oxievång

19 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

I år är det 50 år sedan Oxie blev en del av Malmö stad, med så nära till Malmö men ändå med lite ”landetkänsla” tror vi att Oxie kommer bli mer och mer attraktivt för allt fler målgrupper.

Lerteglet 2 i Oxie är Trianons senaste projekt med en produktion på 100 lägenheter i första etappen och 150 i andra. De första 100 lägenheterna har inflyttning 2018. Husens fasader har tegel och ljus pust vilket gör att de passar in i omgivningen fint. Hus 1-3 har utvärdiga hiss-och trapphus med loftgångar till varje våningsplans fyra lägenheter. Varje hus har 16 lägenheter alla 2:or i olika storlekar. Hus 4 är i suterräng med gatuentréer mot Tegelbruksvägen i norr och gårdsentréer ner mot söder. Här finns 22 st 1:or, 9 st 2:or och 21 st 3:or.

Lerteglet är beläget centralt i Oxie med gångavstånd till tågstation och centrum vilket gör det lätt att pendla in till Malmö.

Tillkommande kostnader:

El- och varmvatten debiteras individuellt (du betalar för det du använder)
Avgift för kabel-tv och internet tillkommer med 300 kr (Comhem)
P-plats kommer att kunna hyras antingen via Trianon eller via ombud.

Dokument

2rok_70_plan34

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 3
  • Inkomstkrav:  Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten.

Hyresvärden godkänner:
Du ska kunna visa minst 9 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.

Det krävs att du har inkomst från anställning, eget företag, pension eller sjukersättning. Sjuk-/föräldrapenning godkänns endast om du har en anställning i grunden. Som komplement till inkomst räknas bostadsbidrag/tillägg, barnbidrag, underhållsbidrag och studiemedel. A-kassa godkänns om du har minst 9 månader kvar av dina dagar från inflyttningsdatum.

Hyresvärden godkänner att du har max 2 betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna om skulden är reglerad.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig. Om inkomsten inte räcker till kan hyresvärden godta borgensman som uppfyller krav och inkomst.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, etableringsersättning och försörjningsstöd.

Du får inte ha några oreglerade skulder. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Goda referenser från tidigare boende krävs.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för max 5 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat arbetsgivarintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst. Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, registerutdrag från Skatteverket samt en aktuell resultat- och balansrapport.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.