Elinebergsplatsen 8, Helsingborg

Helsingborg, Helsingborg tätort, Elineberg

22 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Nu finns det möjlighet att bo i ett av de berömda höghusen på Elineberg och få en magnifik utsikt över sundet.

Här har vi en 2:a med inglasad balkong på 14:e våningen med en helt fantastisk utsikt över Öresund och Danmark. Inglasad balkong där taket delvis också är av glas för mycket ljusinsläpp. Fotot på balkongen är från den aktuella lägenheten.

Lägenheten renoverades 2014 och fick då bland annat nya parkettgolv i sovrum, matplats och vardagsrum. På golvet i hallen och köket lades det stora gråa klinkerplattor. Väggarna målades vita. Köksinredning med spishäll, grå bänkskivor, vita skåpluckor, vitt kakel över köksbänkarna. Förberett för diskmaskin.

Badrummet är helkaklat i vitt med grått klinker på golvet. Välvda vikbara duschdörrar. Det är förberett för tvättmaskin. Ny säkerhetsdörr sattes in.

Gott om förvaringsmöjligheter då lägenheten har generöst med garderober.

Bilderna är från exempellägenheter för att visa exempel på materialval. Planlösningen och vissa materialval kan avvika. T.ex. I badrummet finns det ingen mellanvägg eller dörr, utan det är ett stort rum. I köket finns det ingen bänk bredvid kyl/frys, utan där är det plats för ett litet köksbord.
En del planritningar är spegelvända. Rikshem reserverar sig mot fel i annonstexten.

Hyran är angiven i 2018 års nivå. Hyreshöjningen för 2019 kommer att vara 1,65%.

Internet via ComHem eller Helsingborgs stadsnät.

Elineberg ligger ca 2,5 km söder om Helsingborg centrum. Området består av flerbostadshus byggda under 1950- och 60-talet. De fem höghusen, som ligger på en höjd sett från E4:an, är ritade av Jørn Utzon, som även är arkitekten bakom operahuset i Sydney.

En bit in i området ligger 24 treplanshus med mycket grönska runtomkring. Hela Elineberg är ett familjärt grönskande område som i norr avgränsas av Jordbodalen. Elinebergs centrum är ett levande och väl fungerande centrum med ett brett serviceutbud av butiker, postservice, restaurang, apotek, gym, frisör och vårdcentral. I området finns också bibliotek, skolor och förskolor.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 3
  • Inkomstkrav: Minst 1.75 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,75 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år.
Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så godkänner du att hyresvärden får inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.
För att bli inbjuden till visning måste du kunna styrka alla inkomster genom intyg från arbetsgivare eller motsvarande, samt genom intyg kunna visa att inkomsten är varaktig, dvs. säkerställd i minst 9 månader framåt från inflyttningsdatum. Du som blir aktuell för visningsinbjudan kommer få ett mail med ytterligare information om vart du ska skicka intygen.
Du ska under hela boendetiden ha en gällande hemförsäkring.
Du ska ha för avsikt att använda lägenheten som permanentbostad och stadigvarande bo och folkbokföra dig på lägenhetens adress. Du ska därmed på begäran kunna intyga att äganderätt i annan permanentbostad (bostadsrätt eller villafastighet) upphört eller kommer att upphöra i nära anslutning till inflyttningsdatum. Du som är kontraktsinnehavare i annan hyreslägenhet ska intyga att det hyresförhållandet upphört eller kommer att upphöra senast i samband inflyttningsdatum.
I det fall visning av lägenheten erbjuds, ska du, din medsökande eller ombud ha varit på visningen.

Hyresvärden godkänner:
Inkomst från anställning, pension, A-kassa, studiemedel eller eget företag. Vissa bidragsformer kan medräknas som komplement till ovan inkomsttyper. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som stadigvarande avser bo tillsammans med dig. Du som huvudsökande ska svara för minst 70% av den totala gemensamma inkomsten för hushållet.
Endast inkomst från en medboende kan medräknas i gemensam inkomst. Borgensåtagande kan inte medräknas.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte försörjningsstöd som inkomst och inte heller etableringsersättning/etableringstillägg. Kreditupplysning tas på alla sökande som är aktuella för visning och kontrakt. Hyresvärden godkänner inte sökande som har betalningsanmärkningar.
Hyresvärden godkänner inte kontantutbetald lön.

Övrig information:
Hyresvärden har riktlinjer mot trångboddhet för att förhindra osunda boendeförhållanden i fastigheten och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning. En 1: a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer, en 4:a för max 6 personer, en 5:a för max 8 personer. Avvikelser kan förekomma för enskilda lägenheter och framgår i så fall av lägenhetsannonsen och hyreskontraktet.
I det fall sökande har lämnat oriktiga uppgifter vid ansökan eller har åberopat oriktiga intyg, så spärras den sökande utifrån gällande regelverk. Har sökande hunnit teckna hyresavtal med Rikshem så leder denna misskötsamhet till att Rikshem med stöd av hyreslagens bestämmelser kan komma att säga upp hyresavtalet. Vidare kan lämnande av oriktiga uppgifter och intyg komma att leda till en polisanmälan.
Hyresvärden reserverar sig för eventuella avvikelser/ändringar i lägenhetsbeskrivningen i annonsen.

Intyg som styrker din inkomst:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform, lönenivå och omfattning samt lönespecifikationer från de senaste 3 månaderna. Lönespecifikationer måste innehålla kontonummer för insättning i bank. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt belopp. I intyg måste det framgå antal kvarvarande ersättningsdagar samt ersättningsnivån för kvarvarande dagar.
Egna företagare ska ha varit verksamma minst 1 år och kunna styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnad deklaration, registerutdrag från Skatteverket, en aktuell resultat- och balansrapport samt nyutfärdat intyg från revisor

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.