Barometergatan 70, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

49 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Detta gårdshus är renoverat. Nyslipade golv och vita fräscha väggar. Gårdshuset ligger med ett par trappor upp till entrédörren.
Välkomna in!
På entréplan möter vi en långsmal hall. Här finns även det större badrummet med tvätt utrustning. När vi kommer längre in i lägenhet har vi ett arbetskök med fönster utmed gränden. Den optimala matplatsen har utsikt inmot gården och här kommer man ut till uteplatsen som bjuder på många härliga dagar. Sen möts vi att ett litet rum; här gäller det att ta vara på varje kvadratmeter och vrå. Gör man det rätt kan man skapa ett mysigt litet TV-rum eller kontor.
Plan 2. När vi kommer upp på plan två har vi två rum. Två sovrum eller använda det ena rummet som ett vardagsrum. På detta planet har man även en toalett med dusch. Från det lilla sovrummet kommer man ut på takterassen.


Kök
Utrustning: rostfria vitvaror, hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, diskmaskin
Färg på köksinredning: vit
Färg väggar: vit
Golv: parkett
Plats för matbord: Ja,

Hall
Färg väggar: vit
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: 2 gardrober

Matplats/vardagsrum/kontor
Färg väggar: vit
Golv: parkett


Plan 2

Hall
Färg väggar: vit
Golv: parkett


Sovrum 1
Färg väggar: vit
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: garderober

Sovrum 2/vardagsrum
Färg väggar: vit
Golv: parkett
Förvaringsmöjligheter: garderober

Badrum
Utrustning: dusch, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork
Väggar: vitt helkaklat
Golv: brun klinker

Gäst wc
Väggar: vitt helkaklat
Golv: brun klinker
Utrustning: dusch


Övernattningslägenhet finns att hyra i BO01 mot avgift på 400 kr/natt.

I detta hus är det individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukningen. Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.

Obligatorisk avgift på 95 kr tillkommer för digitalkabel-TV.
Denna summa läggs då på hyran.

Övrigt
Säkerhetsdörr: Ja

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav: Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Fastighetsägaren kan komma kräva ett intyg på inkomst och detta ska finnas med vid visning alt. lämnas senast dagen efter visningen kl. 11.30 till uthyraren. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.