Håkan Lundbergsgatan 22, lgh 4-1111, Helsingborg

Helsingborg, Helsingborg tätort, Söder

4 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

OBS! I det här projektet kan man endast söka 10 lägenheter.

Möjlighet finns till tidigare inflyttning.

Fotona är exempelbilder.

På Söder i Helsingborg planerar Magnolia Bostad för 327 hyresrätter i fyra kvarter. Bostadsprojektet ansluter till H+, Helsingborgs kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden. Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse genom att förena en modern arkitektur med typiska inslag som kännetecknar staden.

Lägenheterna består till största delen av yteffektiva tvåor, men även en hel del ettor och treor. I denna sista etapp kommer det att finnas tre stycken 3-rumslägenheter som är etagelägenheter på våning 5-6. Planlösningen är öppen mellan köket och vardagsrummet, vilket ger gott om ljusinsläpp och bjuder in till sociala möten. Lägenheterna har en genomgående modern och hög standard. På golven läggs ekparkett för att skapa en varm och ombonad känsla. Badrummen är kaklade och har klinkergolv. Samtliga lägenheter, oavsett storlek, har egen tvättmaskin och torktumlare eller en kombinationsmaskin. Tvåorna och treorna har diskmaskin och ettorna förbereds för att kunna installera en diskmaskin.

Nästan alla lägenheter har egen balkong. Balkongerna och fönster är generösa i förhållande till lägenheternas storlek.
Cykelrum finns i anslutning till bottenplan på varje hus. Dessa ljusa och uppglasade cykelrum öppnar upp det gemensamma utrymmet.

Värme och vatten ingår i hyran. Hushållsel tillkommer.

Området delas in i fyra kvarter med innergårdar och gemensamma öppna ytor med fina planteringar och träd. Husen har en varierad fasad i tre olika tegelsorter. Variationen av materialvalet skapar ett modernt och levande intryck.

Murade tegeldetaljer gestaltar området till en helhet, där sittmurar och bänkar bjuder in till sociala möten. Parkeringsmöjligheterna är goda, under tre av husen finns parkeringsgarage som du enkelt når via hissen i ditt trapphus. De flesta lägenheterna har förråd inne i själva lägenheten, övriga lägenheter har sina förråd i källaren.

Här har du nära till både centrum och vattnet. Med cirka 10 minuters gångavstånd ligger Helsingborgs kommunikationsnav, Knutpunkten. Den trevliga Furutorpsparken ligger också nära till hands och erbjuder fina lek- och grillplatser för rekreation.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 3
  • Inkomstkrav: Minst 2 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten ska den totala inkomsten efter skatt/netto motsvara 2 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Hushållets sammanlagda inkomst, före skatt/brutto, ska motsvara lägst 2,5 gånger månadshyran. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum. Du ska vara skötsam och ha skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenhet så ger du Newsec tillstånd att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Hyresvärden godkänner:
Som inkomst räknas lön från anställning/eget företag, aktivitetsersättning, föräldrapenning med anställning i grunden, sjukersättning, sjukpenning/rehabiliteringsersättning, CSN och pension. A-kassa godkänns om du har minst 6 månader kvar vid inflyttning.
Anställningsform kan vara tillsvidareanställning, långtidsvikariat, frilansuppdrag, tidsbegränsad anställning, timanställning eller projektanställning. Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg tillgodoräknas.
Om inkomstkravet maximalt understiger 10% kan hyresvärden godta borgensman, vars inkomst ska motsvara minst 4 gånger månadshyran efter skatt.
Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst 1 år.

Hyresvärden godkänner inte:
Hyresvärden godkänner inte visstids- eller provanställning. Kontantlön godkänns inte. Inga hyresskulder eller andra skulder till fastighetsägare godkänns. Aktivitetsstöd, etableringsersättning, etableringstillägg, föräldrapenning utan anställning i grunden eller försörjningsstöd godkänns inte. Hyresvärden godtar inte kapital som inkomst eller deposition.

Inga betalningsanmärkningar, skulder eller skuldsanering accepteras.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek.
En 1:a är anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer och en 3:a för max 4 personer. Kontraktsskrivning sker på ritning, ingen visning av lägenheten kommer att ske innan inflyttning.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Nyutfärdat anställningsintyg och /eller kopia på anställningsavtal, dina 3 senaste lönespecifikationer och kontoutdrag som visar löneinsättningarna de 3 senaste månaderna, alternativt andra intyg som styrker din inkomst (ex beslut/intyg från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller CSN) kommer att krävas.
Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året och nyutfärdat registerutdrag från Skatteverket. För AB krävs också de 3 senaste lönebeskeden, om lön tas ut från AB.
För boende i Danmark kommer RKI att krävas.

Observera! Senast 2 vardagar efter att du fått meddelande om att skicka in dina inkomstintyg ska dessa vara oss tillhanda.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.