Köpenhamnsvägen 4E, lgh 101, Malmö

Malmö, Innerstaden, Kronborg

357 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Nya hus i ett äldre kvarter på attraktivt cityläge
I Pildammstaden bygger vi projektet Kronborg som består av två stycken nya bostadshus. De nya bostadshusen anpassas till befintlig bebyggelse och det är äntligen dags att söka den andra och sista etappen. Med i planeringen finns gott om cykelparkeringar och en attraktiv innergård med sittytor, nya träd och buskar. Det centrala läget ger bästa förutsättningar för att leva enkelt samtidigt som man har väldigt nära till allt som Malmö har att erbjuda.

Pildammsstaden ligger nära både stadskärnan, havet och Malmös större parker. I närheten finns allt av god samhällsservice som förskolor, skolor, större livsmedelskedjor, restauranger, caféer och mindre butiker.

Kronborg hyrs ut i etapper och den andra och sista etappen omfattar 31 lägenheter med inflyttning den 1/7 2019. Maximalt antal lägenheter att söka i MKB:s nybyggnation är 10 st.

OBSERVERA: Lägenheterna på Kronborg kommer att hyras ut genom visningslägenhet och det kommer inte vara möjligt att se den lägenhet man kontrakterar förrän inflyttningsdagen.

Entré/Hall
Vägg: vit målad
Golv: ekparkett, grå klinker vid entré

Badrum
Grå klinker på golv och vitt kakel på vägg. Handdukstork, wc och dusch med duschstång för draperi. Tvättpelare i alla lägenheter, det vill säga tvättmaskin nederst och torktumlare överst.

Kök
Ekparkett på golv och vitmålade väggar.
VITVAROR: Spis/ugn med keramikhäll, vit kyl och frys, diskmaskin och förberett för mikrovågsugn.
KÖKSINREDNING: Marbodal Aspekt Vit (vita släta skåpluckor). Grå bänkskiva av laminat och stänkskydd av blankt vitt kakel.

Sovrum
Ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Ekparkett och vitmålade väggar.

Se 3D-visning och visualiseringsbilder för lägenheterna på vår hemsida:
https://mkbfastighet.se/nyproduktionmalmo/allnyproduktion/kronborg/

Övrigt

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns både på gården och i källaren.

PARKERING/ /BILPOOL
Platser i garage. Medlemskap i bilpool ingår i 10 år.

FÖRRÅD
Finns på vind till samtliga lägenheter.

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV) och uttag i varje rum.

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning
för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning. I fastigheten
finns miljörum för källsortering där du kan sortera allt utom farligt avfall, elektronikskrot, batterier och glödlampor.

BALKONG/UTEPLATS
Balkong eller uteplats till en del av lägenheterna.

Dokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav: Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Fastighetsägaren kan komma kräva ett intyg på inkomst och detta ska finnas med vid visning alt. senast dagen då svarar angående fortsatt intresse kl. 11.30 till uthyraren. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.


Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.