Salongsgatan 5, Malmö

Malmö, Norr, Västra Hamnen

29 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Fastigheten ligger längs med kanalen i Västra hamnen, i Bo-01 området. Ett att våra hus som uppfördes inför Bo-01 mässan.
Lägenhet med hög standard på samtliga material så som genomgående trägolv, köksinredning av körsbärs, bänkskivor av svart granit samt helkaklat badrum/toalett. I badrummet finns även tvätt avdelning (tvättmaskin och torktumlare). Lägenheten har en öppen planlösning och inredningen i körsbär leder ut i vardagsrummet med hyllor, vitrinskåp samt lådor. För övrigt är väggarna släta med en ljusa väggar. Kök och vardagsrum avdelas, till viss del, av en köksö. Från vardagsrum når man balkongen som vetter in mot gården. I vardagsrums delen är takhöjden ca 4 meter, med fönster från golv till tak. Vi erbjuder även gästlägenhet i fastigheten och det finns 2 tak terrasser i huset. Arkitektritad härlig gård med mycket grönska.

Bredband/TV/Telefon
I huset kommer det att finnas MKB-net där du har möjlighet att välja bland åtta olika leverantörer. Vad det gäller TV ingår ett utbud med 23 kanaler, vill man ha fler får man kontakta Connect-tv som har fem olika leverantörer med olika paketlösningar. Det är bredbandstelefoni i huset.

I detta hus är det individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukningen. Detta gör vi för att spara vatten och värmeenergi i dagens utsatta miljö. Det bli även mer rättvist för dig som kund då du endast betalar för din egen förbrukning samtidigt som man värnar om miljön genom ökad medvetenhet.


Jag vill göra interna kunder uppmärksam på att man har 2 månaders uppsägning på sitt nuvarande boende.


Hall
Färg väggar: grå
Golv: ljust trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja, klädkammare

Kök

Utrustning: Köksinredning i körsbär
Köksö, micro, diskmaskin, kyl/frys, spishäll

Färg på köksinredning: körsbär

Färg väggar: grå

Golv: Ljust trägolv

Plats för matbord: Ja, öppenplanlösning mot vardagsrum

Vardagsrum
Färg väggar: grå
Golv: ljust trägolv

Sovrum 1
Färg väggar: grå
Golv: ljust trägolv
Förvaringsmöjligheter: ja, klädkammare

Sovrum 2
Färg väggar: grå
Golv: ljust trägolv
Förvaringsmöjligheter: nej

Badrum 1
Utrustning: dusch, handdukstork
Väggar: grön mosaik
Golv: svart klinker

Badrum 2

Utrustning: badkar

Väggar: grön mosaik

Golv: svart klinker

Tvättutrustning; tvättmaskin och torktumlare

Övrigt
Säkerhetsdörr: ja
Förråd: ja

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav: Minst 1.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Lägenheten erbjuds i första hand boende kunder med avtal hos MKB utifrån boendetid i nuvarande lägenhet.


För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara minst 1,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer:
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du eller din medsökande eller ombud ska ha varit på visning och sett den aktuella lägenheten. Fastighetsägaren kan komma kräva ett intyg på inkomst och detta ska finnas med vid visning alt. lämnas senast dagen efter visningen kl. 11.30 till uthyraren. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Hyresvärden godkänner:
Det krävs att du har inkomst från anställning (förvärvsinkomst), försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappasersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag.

Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Det är du som huvudsökande som ska uppfylla hyresvärdens krav. Gemensam inkomst läggs till grund i det fall du har en medsökande som avser bo tillsammans med dig.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Hyresvärden godkänner inte:
Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt.

Övrig information:
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras:
Inkomsten ska styrkas med nyutfärdat anställningsintyg med uppgift om anställningsform och inkomst samt lönespecifikationer från de senaste tre månaderna. Intyg/utbetalningsplan från Försäkringskassa/ Malmö kommun/A-kassa/CSN ska uppvisas samt kontoutdrag som visar på insatt inkomst.

Egna företagare ska styrka sina inkomster med bl. a senaste inlämnade deklaration till Skatteverket, aktuell balans- och resultatrapport samt nyutfärdat intyg från revisor.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.